ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
(Φώτο : pavlosmelas.gr)
29 Σεπ
0
Σχόλια

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης»,

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00, στο υπό διαμόρφωση Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στο μνημείο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκως τελειωθέντων Ορθοδόξων Ελλήνων του Πόντου μαρτύρων, καταδικασθέντων στα υπό του Μουσταφά Κεμάλ οργανωθέντα “Δικαστήρια Ανεξαρτησίας”, τον Σεπτέμβριο του 1921.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Έναρξη τελετής 12.00
  • Επιμνημόσυνη Δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κυρίου Βαρνάβα.
  • Χαιρετισμοί επισήμων.
  • Εκφώνηση Κεντρικής ομιλίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, κύριο Βαρνάβα.
  • Ποντιακός Θρήνος με Αλέξη Παρχαρίδη και Φάνη Κουρουκλίδη.
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
  • Λήξη τελετής

Dimos-Pavlou-Mela

Η είσοδος προς τον χώρο της εκδήλωσης, στο πρώην στρατόπεδο, είναι εφικτή από την οδό Λαγκαδά, στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.

Για τη διαμόρφωση του χώρου, συνέβαλαν με εργασίες, η Διεύθυνση Πολιτισμού, το Τμήμα Καθημερινότητας & Άμεσης Επέμβασης, το Τμήμα Καθαριότητας και το Τμήμα Πρασίνου του δήμου Παύλου Μελά.

Dimos-Pavlou-Mela

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ενημερώνει τον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο για την υποτροφία “Νίκος Καπετανίδης” του Ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Γιώργος Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», θα ενημερώσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο, για την προκήρυξη της υποτροφίας “Νίκος Καπετανίδης” του Ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, για την οποία υπεγράφη πριν λίγες ημέρες, σύμβαση του σωματείου με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με τις υπογραφές των Χρήστου Φραγκονικολόπουλου, Προέδρου του Τμήματος και του Γιώργου Γεωργιάδη, υλοποιείται εις εκ των βασικών καταστατικών στόχων του σωματείου με την εμπλοκή του κορυφαίου Πανεπιστημίου της Ελλάδας στην ανάδειξη της ιστορικής προσωπικότητας του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.

Το σύνολο του ποσού διατίθεται με πόρους του σωματείου του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», ύστερα από μια γενναία προσφορά του Έλληνα ομογενή επιχειρηματία στο Μόναχο Τάσου Παπάζωφ μέσω του ιστορικού Συλλόγου Ποντίων Μονάχου.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας, το Σωματείο ευχαριστεί τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, που είχε και τη σχετική ιδέα να θεσμοθετηθεί ένα βραβείο Καπετανίδη, το οποίο τελικώς με σύμφωνη γνώμη όλων, μετατράπηκε σε υποτροφία.

Τα δύο μέρη, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης δεσμεύονται σε βραχύ χρονικό διάστημα να συνδιοργανώσουν ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της υποτροφίας, αλλά και της Ιστορικής κληρονομιάς του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.

Κοινός τόπος και στόχος είναι αυτή η συνεργασία να καρποφορήσει με την συνέργεια και ενεργό συμμετοχή της Δημοσιογραφικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, γεγονός ήδη ορατό και αναμενόμενο.

 

 

Πηγή : pavlosmelas.gr

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.