ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σίδνεϊ: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Κρήτη και τον Πόντο μέσα από τα παραδοσιακά τραγούδια και τη μουσική τους
Σίδνεϊ: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Κρήτη και τον Πόντο μέσα από τα παραδοσιακά τραγούδια και τη μουσική τους
(Φώτο : ertnews.gr)
28 Σεπ
0
Σχόλια

Σίδνεϊ: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Κρήτη και τον Πόντο μέσα από τα παραδοσιακά τραγούδια και τη μουσική τους

Εκδήλωση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικές όψεις του νεοελληνικού πολιτισμού, την Κρήτη και τον Πόντο, μέσα από τα παραδοσιακά τραγούδια και τη μουσική τους, διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, σε συνεργασία με την Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας “Ποντοξενητέας” και την Κρητική Αδελφότητα Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επίτιμος επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ, Δρ. Alfred Vincent, ο οποίος θα αναλύσει το ιστορικό πλαίσιο το οποίο διαμόρφωσε την ιδιαίτερη παράδοση των δύο αυτών ακριτικών κοινωνιών, με έμφαση στις ομοιότητες και τα “σημεία συνάντησής” τους, γλωσσικά, πολιτισμικά, μουσικολογικά.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά με υποτιτλισμό στα αγγλικά, ενώ θα θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακής μουσικής, με τους μουσικούς να αναδεικνύουν τα κοινά στοιχεία των δύο παραδόσεων, “εικονογραφώντας” ακουστικά αυτή την ιδιαίτερη “συνάντηση” Κρήτης και Πόντου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Cyprus Community Club of NSW, 58-76 Stanmore Rd, Stanmore NSW 2042, στις 15 Οκτωβρίου και ώρα 15.00-17.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Δρ. Alfred Vincent δίδαξε επί 25 έτη στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ, με αντικείμενο τις Νεότερες Ελληνικές Σπουδές.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ιστορία, κοινωνία, γλώσσα και λογοτεχνία της Κρήτης την περίοδο της Βενετοκρατίας (1211-1669), την εξέλιξη της κωμωδίας στην Ευρώπη τον 16ο και 17ο αιώνα, την ελληνική μουσική και τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη. Μετά τη συνταξιοδότησή του συνεχίζει να ερευνά κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα του ελληνικού κόσμου.

Πηγή: Νέος Κόσμος

 

Πηγή : ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.