ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο ήρωας του Πόντου, Νίκος Καπετανίδης, τιμήθηκε στη Βέροια
Ο ήρωας του Πόντου, Νίκος Καπετανίδης, τιμήθηκε στη Βέροια
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)
28 Σεπ
0
Σχόλια

Ο ήρωας του Πόντου, Νίκος Καπετανίδης, τιμήθηκε στη Βέροια

Ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας διοργάνωσαν διήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του Ήρωα του Πόντου, Εκδότη – Δημοσιογράφο, Νίκο Καπετανίδη, οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην έναρξη των διήμερων αφιερωματικών εκδηλώσεων η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 10:00, στο Πνευματικό Κέντρο της Λέσχης, χαιρετισμό απηύθυναν:
– Εκ μέρους της Λέσχης ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Καπουρτίδης
– Εκ μέρους του Δήμου Βέροιας ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πρώην Πρόεδρος της Λέσχης κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης
– Εκ μέρους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο Ταμίας κ. Αντώνης Καγκελίδης

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης ομιλία έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Λέσχης κ. Γιάννης Μιχαηλίδης, με θέμα: «Η ονομασία οδού και πλατείας, Νίκου Καπετανίδη», η οποία έγινε επί θητείας του.

Παράλληλα στον χώρο υπήρχε εκθεση εγγράφων – επιστολών – φωτογραφιών – πρωτοσέλιδων εφημερίδας «ΕΠΟΧΗ» σε συνεργασία με την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών και τον απόγονο κ. Κωνσταντίνο Καπετανίδη.

Η συνέχεια δόθηκε την ίδια μέρα στις 20:30 στον «Χώρο Τεχνών», όπου φιλοξενήθηκαν οι εξής εισηγήσεις:

• Ιωάννα Κωσταρέλλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Δημοσιογραφίας – ΜΜΕ του ΑΠΘ: «Ελληνόφωνες εφημερίδες και Έλληνες δημοσιογράφοι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία»

• Κωνσταντίνος Καπετανίδης, πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας: «Η δύση του ποντιακού ελληνισμού, από την πένα του Ν. Καπετανίδη».

• Νικόλας Βαφειάδης, δημοσιογράφος και διευθυντής Διεθνών Ειδήσεων ΑΝΤ1: «Οι κίνδυνοι της δημοσιογραφίας τότε και σήμερα».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από:
– Ανάνγωση επιστολών από Ηθοποιούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας
– «Μουσικό χαλί» Χ. Καλλιοντζίδης (λύρα)
– «Χορός στην σκιά» Β. Ιντζεβίδης (χοροδιδάσκαλος)

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)

Την επόμενη, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, διεξήχθη εκδήλωση στην Πλατεία Καπετανίδη, όπου μίλησε ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Κώστας Ασλάνογλου με θέμα: «Η πόλη τιμά τον Ήρωα».

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Βέροιας σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας και τη στήριξη της ΚΕΠΑ και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.