ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τίμησαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς
Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τίμησαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
27 Σεπ
0
Σχόλια

Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τίμησαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», Δαμιανίδης Παναγιώτης, κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, τιμώντας τους νεκρούς της Μικρασιατικής καταστροφής.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος την περίοδο 1913-1923.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έλαβε χώρα επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο καθηγητή, Δημήτριο Χ. Παυλακούδη. Στην επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων, στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους διοικητικούς και πολιτιστικούς φορείς του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.