ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Περισσότεροι από 200 χορευτές χόρεψαν στο 1ο Πανόραμα Ποντιακών χορών Δυτικής Αθήνας
Περισσότεροι από 200 χορευτές χόρεψαν στο 1ο Πανόραμα Ποντιακών χορών Δυτικής Αθήνας
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Περιστερίου)
27 Σεπ
0
Σχόλια

Περισσότεροι από 200 χορευτές χόρεψαν στο 1ο Πανόραμα Ποντιακών χορών Δυτικής Αθήνας

Με τεράστια επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο Πανόραμα Ποντιακών χορών Δυτικής Αθήνας την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από την Ένωση Ποντίων Περιστερίου και το Δήμο Περιστερίου. Στο κατάμεστο Αλσος Περιστερίου, περισσότεροι από 200 χορευτές, ταξίδεψαν τους ενθουσιασμένους παρευρισκόμενους στις περιοχές του Πόντου. Οι Σύλλογοι που παρουσίασαν τα χορευτικά τους ήταν οι:

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»
Ένωση Ποντίων Αιγάλεω
Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού «Αξέχαστες Πατρίδες»
Μουσικοχορευτική και Πνευματική Εστία «Ο Καύκασος»
Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»
Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός»
Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα»
Ένωση Ποντίων Περιστερίου

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Περιστερίου)

Οι Σύλλογοι γίναν ένα και όλοι μαζί ανέβηκαν να χορέψουν χέρι- χέρι και να καλοσορίσουν το πλήθος που δεν σταμάτησε να χειροκροτά. Με τη βοήθεια του Γιάννη Χατζηελευθερίου, αλλά και των εξαίρετων μουσικών ο κόσμος που έδωσε το παρών έμαθε για τους χορούς και το τόπο τους.

Την εκδήλωση έκλεισε ο πυρρίχιος χορός, ο χορός των χορών από αντρες όλων των Συλλόγων και ακολούθησε χορός για τον κόσμο.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και χαιρέτησε ο Δήμαρχος του Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και πλήθος εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας και της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ποντίων Περιστερίου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο για την υποστήριξη του για την υλοποίηση της παρασταση μας, η οποία χρειάστηκε μια τεραστια προετοιμασία αλλά και την ΔΕΠΑΔΠ και την κυρία Μαιρη Τσιώτα για την άψογη συνεργασία. Παρόντες και πάντα υποστηρικτές της προσπάθειας μας η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, η Ένωση Ηπειρωτών αλλά και ο Πανελλήνιος Αθλητικός Συλλογος «τα Περιστέρια».

Ψάξαμε πολύ να βρούμε μια φωτό να αποτυπώνει τα συναισθήματα που μας κατέκλυσαν εκείνο το βράδυ, αλλά κανενα συναισθημα δεν μπορει να αποτυπωθεί με ένα κλικ. Αποφασίσαμε, ότι στο μυαλό θα μείνει η εικόνα των παιδικών χορευτικών, τα μικρά μας παιδάκια από όλους τους συλλόγους, με την παραδοσιακή ενδυμασία και πιασμένα όλα μαζί, που μας πλημμύρισαν χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον!
Να μας έχει ο θεός καλά, παντα να ανταμωνουμε!»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.