ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα «Καπετανίδεια 2023»
Σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα «Καπετανίδεια 2023»
(Φωτο: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης)
26 Σεπ
0
Σχόλια

Σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα «Καπετανίδεια 2023»

Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» διοργάνωσε την κεντρική εκδήλωση των Καπετανιδείων, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Α1, Θεσσαλονίκη).

Ήταν ένα αφιέρωμα στην ζωή, δράση και θυσία του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, καθώς και στην ηρωική μορφή του Αρμενίου δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Agos, Χραντ Ντινκ, αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Τουρκικό κράτος, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2007 στην Κωνσταντινούπολη.

Η εκδήλωση διεξήχθη σε πολύ φορτισμένο κλίμα.

Οι εξέχοντες ομιλητές Κώστας Καπετανίδης και Χρίστος Γαλιλαίας κάλυψαν με άριστο τρόπο το ιστορικό πλαίσιο της ζωής και προσφοράς όσο και θυσίας των Νίκου Καπετανίδη και Χραντ Ντινκ.

Των δύο Αποστόλων της Αναγνώρισης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3, Αιμίλιος Σαπρανίδης, ενώ τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι όλου του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας:

Νίκος Καρράς, πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ

Βασίλης Κοντογουλίδης, εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ

Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Χαιρέτισαν οι:

Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης, ο οποίος ανακοίνωσε την κατασκευή της προτομής του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στην είσοδο της ΕΣΗΕΜΘ στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στην ΘΘεσσαλονίκη και ο πρόξενος επί τιμή της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Άκης Δαγκαζιάν.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.