ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΕΠΟΝΑ: «Είμαστε δίπλα στους αδελφούς μας Αρμένιους»
ΕΠΟΝΑ: «Είμαστε δίπλα στους αδελφούς μας Αρμένιους»
(Φωτο: Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής)
22 Σεπ
0
Σχόλια

ΕΠΟΝΑ: «Είμαστε δίπλα στους αδελφούς μας Αρμένιους»

Αρμένιοι και Έλληνες συγκεντρώθηκαν τη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εκφράσουν την στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αρμενικό λαό του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), που ήδη δέχεται τις ένοπλες, βάρβαρες επιθέσεις των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Οι ομιλητές της συγκέντρωσης αναφέρθηκαν στους λόγους της πρωτοβουλίας αυτής και καυτηρίασαν την επιθετική και άκρως επικίνδυνη πολιτική του Αζερμπαϊτζάν, που πραγματοποιεί εθνοκάθαρση στον γηγενή αρμενικό πληθυσμό του Αρτσάχ. Ζήτησαν εκ μέρους της Ελλάδας την καταδίκη της παράνομης και απροκάλυπτης επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας πως η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει πλέον να επιδείξει καμία ανοχή στους αυτουργούς του εγκλήματος που συντελείται ενάντια στους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι ομιλητές τόνισαν πως η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι εθνοκάθαρση σε πλήρη κλίμακα και ακραία ανθρωπιστική κρίση. Ζήτησαν την άμεση συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης και τη διαμεσολάβηση των φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποφευχθεί ο ολικός αφανισμός των Αρμενίων του Αρτσάχ/Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε κυρώσεις εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.
«Σε περιόδους που οι δημοκρατικές αξίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα απειλούνται από απολυταρχικές δυνάμεις, η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα, θεσπίζοντας ένα πλαίσιο δημοκρατίας και προασπίζοντας τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες».

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής έδωσε το παρών στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ έγραψε σχετικά στη σελίδα της:

«Η στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ / Αρτσάχ, φανερώνει πως η ιστορία, δυστυχώς, επαναλαμβάνεται.

Είμαστε δίπλα στους αδελφούς μας Αρμένιους και σε αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.