ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Κανάλας συμμετείχε η «Τραπεζούντα» Φυλής
Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Κανάλας συμμετείχε η «Τραπεζούντα» Φυλής
(Φωτο: Δημήτρης Μπέκας)
21 Σεπ
0
Σχόλια

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Κανάλας συμμετείχε η «Τραπεζούντα» Φυλής

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Παναγίας Κανάλας Φυλής συμμετείχε ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» τη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής.

Συγκεκριμένα, μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας λαμβάνοντας την ευλογία της.

 

Το παρών έδωσαν πολλοί επίσημοι και πλήθος πιστών τιμώντας τη μνήμη της Παναγίας Κανάλας, η οποία τιμάται 21 Σεπτεμβρίου, όπου ταυτόχρονα εκείνη την ημέρα είναι και τα γενέθλια της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο.

(Φωτο: Δημήτρης Μπέκας)

Κάθε χρόνο, εκτός από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής να παρουσιάζουν χορούς του τόπου τους και εν συνεχεία να ακολουθεί ποντιακό γλέντι.

Ωστόσο φέτος λόγω των τραγικών γεγονότων με τις φωτιές και τις πλημμύρες, αποφασίστηκε από την Ιερά Μονή να διεξαχθούν μόνο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και όχι οι πολιτιστικές, σεβόμενοι τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, αλλά και τον πόνο των συνανθρώπων μας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.