ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δήμου Ωραιοκάστρου: Οι Πόντιοι στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δήμου Ωραιοκάστρου: Οι Πόντιοι στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
(Φωτο: Δήμος Ωραιοκάστρου)
16 Σεπ
0
Σχόλια

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δήμου Ωραιοκάστρου: Οι Πόντιοι στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με την υλοποίηση ανθρωπιστικής δράσης, που στόχο έχει την συμπαράσταση και την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες κατοίκους της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ το παραδοσιακό ποντιακό γλέντι στο Ωραιόκαστρο, που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων και τον Δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023».

(Φωτο: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Η πρόεδρος του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΩΦ, Χρυσούλα Κουρουκερέζη, καλωσόρισε τον κόσμο στην εκδήλωση. Τόνισε πως η σκέψη όλων είναι στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και σημείωσε πως η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, θέλοντας να συνεισφέρει, όπως απαιτούν οι συνθήκες, αναλαμβάνει δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. Ανέφερε πως βασιζόμενη στην διαρκή εθελοντική προσφορά των μελών και των φίλων της, θα δέχεται τις προσφορές τους σε είδη πρώτης ανάγκης (νερό, στερεά τροφή, φάρμακα, κλινοσκεπάσματα, κλπ) αρχής γενομένης από το παραδοσιακό ετήσιο γλέντι που έγινε χθες και την ερχόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Πέμπτη (από τις 19.00 ως τις 21.00) στα γραφεία του Συλλόγου. Επίσης, έκανε γνωστό πως μέρος των εσόδων από το γλέντι θα διατεθεί για την στήριξη των πληγέντων.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, τόνισε πως όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου βρίσκονται στο πλευρό των πλημμυροπαθών και επισήμανε πως η δημοτική αρχή ξεκίνησε δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες κατοίκους της Θεσσαλίας. Υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας της διοίκησης της ΕΠΩΦ για την ανθρωπιστική δράση και σημείωσε πως ο Δήμος Ωραιοκάστρου θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης του Συλλόγου.

(Φωτο: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Στο ποντιακό γλέντι συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Σιαμλίδης, Γιάννης Σανίδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Ειρήνη Σαχταρίδου, Στέλιος Μαβίδης, Γιώργος Ευσταθιάδης, Ιωάννης Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Μαργαριτιάδης, Νίκος Καλπιας (λύρα), Σταύρος Τουλκερίδης (αρμόνιο), Κωνσταντίνος Τσολάκης (ντραμς), Αλέξης Ανδρεάδης (νταούλι), Χρήστος Ασλανίδης (νταούλι).

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Δήμος Ωραιοκάστρου

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.