ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα των εκδηλώσεων «Σταυρίτες 2023»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα των εκδηλώσεων «Σταυρίτες 2023»
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)
15 Σεπ
0
Σχόλια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα των εκδηλώσεων «Σταυρίτες 2023»

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα του Σταυρού, διεξήχθη η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης «Σταυρίτες 2023».

Την ημέρα αυτή, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον μητροπολιτικό ναό Αγίας Βαρβάρας.

Την ίδια μέρα στις 20:30, στη Θεατρική Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού «Μνήμη και γνώση, γέφυρες που ενώνουν: Γνωρίζοντας την ιστορία της πόλης μου».

Στη συνέχεια ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Το σεντούκι», που βασίζεται στο βραβευμένο ομώνυμο έργο του 1ου Γυμνασίου Αργυρούπολης.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)

Να θυμίσουμε πως η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων ήταν το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου, όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ με την ιστορία της Αργυρούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης σχετικά με τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων:

«Τη 2η ημέρα των εκδηλώσεων «Σταυρίτες 2023» πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στη θεατρική σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» με πρωταγωνιστές τους μαθητές της πόλης μας. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι νικητές του μαθητικού διαγωνισμού «Μνήμη και γνώση, γέφυρες που ενώνουν: Γνωρίζοντας την ιστορία της πόλης μου» που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών. Ήταν μια μέρα γεμάτη συγκίνηση, αγάπη για τις ρίζες μας και αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Το θέατρο ήταν γεμάτο κόσμο, από γονείς, δασκάλους και φίλους, που ήρθαν να τιμήσουν και να υποστηρίξουν τους μαθητές που βραβεύονταν. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το πολύ ωραίο θεατρικό έργο του 1ου Γυμνασίου Αργυρούπολης «Το σεντούκι», σε σκηνοθεσία και σενάριο της Τάκη Δήμητρας, το οποίο απέδωσε με έναν μοναδικό και βιωματικό τρόπο το δράμα της προσφυγιάς που βίωσαν οι πρόγονοί μας».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.