ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην εκδήλωση «Ταξιδεύοντας στην Παράδοση 2023» συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας
Στην εκδήλωση «Ταξιδεύοντας στην Παράδοση 2023» συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Λάρισας)
08 Σεπ
0
Σχόλια

Στην εκδήλωση «Ταξιδεύοντας στην Παράδοση 2023» συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας

Στο διήμερο «Ταξιδεύοντας στην Παράδοση 2023», που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης, 31 Αυγούστου και 01 Σεπτεμβρίου 2023, στην κεντρική πλατεία της Μητρόπολης, συμμετείχε με το χορευτικό του τμήμα ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου, από το Θέατρο σκιών του Μάκη Χάρμπα, δόθηκε η παράσταση «Ο Καραγκιόζης…παρ´ολίγον γιατρός».

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική βραδιά με ζωντανή μουσική, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το διήμερο εκδηλώσεων «Ταξιδεύοντας στην Παράδοση 2023», στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λιμνών.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Λάρισας)

Εκείνη την ημέρα χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Μητρόπολης και του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας. Οι χορευτές και των δύο Συλλόγων παρουσίασαν χορούς από τους τόπους τους, ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους σε μουσικούς ρυθμούς και παραδόσεις, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημά τους.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας συνόδευσε στη λύρα, στο αγγείο, στη φλογέρα και στο τραγούδι ο Γρηγόρης Σιδηράς και στο νταούλι ο Γιάννης Ζυρπιάδης. Στην επιμέλεια των χορών ήταν ο Αχιλλέας Λέρας.

Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση των παραδοσιακών χορών, ακολούθησε γλέντι, το οποίο  κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.