ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης: Έτοιμο το ιστορικό ντοκιμαντέρ για την πόλη
Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης: Έτοιμο το ιστορικό ντοκιμαντέρ για την πόλη
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)
07 Σεπ
0
Σχόλια

Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης: Έτοιμο το ιστορικό ντοκιμαντέρ για την πόλη

Έτοιμο είναι το ιστορικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Αργυρούπολης, σύμφωνα Με ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2023, στις 20:30 στο θέατρο «Νίκος Κούρκουλος» (Ολυμπίας 90, Αργυρούπολη). Ο τίτλος… έκπληξη!

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των πενθήμερων εκδηλώσεων
«Σταυρίτες 2023».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης σχετικά με την προβολή του ντοκιμαντέρ:

«Με χαρά και συγκίνηση σας ενημερώνουμε ότι το ιστορικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία της πόλης μας είναι έτοιμο να δει το φως της οθόνης στις 09 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:30 στο θέατρο «Νίκος Κούρκουλος» (Ολυμπίας 90, Αργυρούπολη). Ο τίτλος… έκπληξη!

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της ίδρυσης της Αργυρούπολης Αττικής, μιας πόλης που γεννήθηκε από τη φωτιά και τη στάχτη των Ποντίων προσφύγων που επιβίωσαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Θα γνωρίσετε τους πρώτους οικιστές της πόλης, τους Πόντιους που έφυγαν από την πατρογονική τους εστία, την Αργυρούπολη του Πόντου, και βρήκαν καταφύγιο στη γη της Αττικής.

Θα ακούσετε μαρτυρίες, τραγούδια, μύθους και παραδόσεις που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Αργυρούπολη. Θα δείτε εικόνες και αρχειακό υλικό που θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

Είναι μια ευκαιρία να συνδεθούμε με τις ρίζες μας, να μάθουμε περισσότερα για την πόλη μας και να εμπνευστούμε από το παρελθόν μας για να χτίσουμε ένα ακόμα φωτεινότερο και αλληλέγγυο μέλλον.

Σας περιμένουμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να δώσουμε ένα «χειροκρότημα» στην ιστορία μας!»

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.