ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Π.Ο.Ε.: Συνεχίζεται η χορήγηση της υποτροφίας «Σεβαστός Κυμινήτης»
Π.Ο.Ε.: Συνεχίζεται η χορήγηση της υποτροφίας «Σεβαστός Κυμινήτης»
(Φωτο: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
07 Σεπ
0
Σχόλια

Π.Ο.Ε.: Συνεχίζεται η χορήγηση της υποτροφίας «Σεβαστός Κυμινήτης»

Η Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδος πιστή στις δεσμεύσεις, ανακοίνωσε πως συνεχίζει την χορήγηση της υποτροφίας «Σεβαστός Κυμινήτης», για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο: Πολιτισμός και Διεθνείς Σχέσεις» (MA in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies: Culture and International Relations) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος για 2η χρονιά, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Με προτεραιότητα στα μέλη των φοιτητικών και των υπολοίπων πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Ομοσπονδίας, η ίδρυση της υποτροφίας «Σεβαστού Κυμινήτη», γεννήθηκε από την ανάγκη στήριξης νέων επιστημόνων, που θέλουν να ενισχύσουν την επιστημονική τους γνώση, να διευρύνουν την ερευνητική τους δραστηριότητα, αλλά και να δημιουργήσουν προοπτικές ανάδειξης άγνωστων πτυχών της ιστορίας και του πολιτισμού του Ευξείνου Πόντου, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η ενημέρωση του κοινού για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο: Πολιτισμός και Διεθνείς Σχέσεις» καθώς μέσα από αυτό επιτυγχάνεται η ενίσχυση των σπουδών, που αφορούν στον Εύξεινο Πόντο.

Μετά τον πρώτο χρόνο απονομής της υποτροφίας κατά τον οποίο, οι στόχοι της Ομοσπονδίας να φωτιστούν και να αναδειχθούν η ιστορία και ο πολιτισμός του Ελληνισμού, εκπληρώθηκαν, αποφασίστηκε η εκ νέου διάθεση της προκειμένου να προσελκύσει και φέτος νεαρούς επιστήμονες, οι οποίοι θα στρέψουν το ακαδημαϊκό τους ενδιαφέρον στον Εύξεινο Πόντο.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.