ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πραγματοποιήθηκε στην Παναγία Σουμελά το Κτητορικό Μνημόσυνο και «Το Κοινό των Ποντίων»
Πραγματοποιήθηκε στην Παναγία Σουμελά το Κτητορικό Μνημόσυνο και «Το Κοινό των Ποντίων»
(Φωτο: Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά»)
01 Σεπ
0
Σχόλια

Πραγματοποιήθηκε στην Παναγία Σουμελά το Κτητορικό Μνημόσυνο και «Το Κοινό των Ποντίων»

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο Ιερό προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» στο Βέρμιο, το Κτητορικό Μνημόσυνο και «Το Κοινό των Ποντίων».

Του Κτητορικού Μνημόσυνου προηγήθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Ανάμεσα στους προσκυνητές παρευρέθησαν τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου και του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», η πλειονότητα των μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και πλειάδα προέδρων και μελών Δ.Σ. Ποντιακών Σωματείων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

(Φωτο: Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά»)

Μετά το πέρας του μνημόσυνου ο Ηγούμενος του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», π. Αθηναγόρας Μπίρδας, τέλεσε τρισάγιο στα μνήματα των αοιδίμων κτητόρων Φίλων Κτενίδη, Παναγιώτη Τανιμανίδη και αρχιμανδρίτου Αμβρόσιου Σουμελιώτη, κομιστή της σεπτής εικόνας της Παντάνασας από το όρος Μελά στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στους τάφους τους και στις προτομές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών από Τραπεζούντος, Χρυσάνθου, του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας, Παύλου, του Αρχιμανδρίτου Πέτρου Θεοφυλάκτου πρώτου Ηγουμένου της Ι. Μ. «Παναγία Σουμελά» στο Βέρμιο και του Λεωνίδα Ιασωνίδη Υπουργού.

(Φωτο: Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά»)

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του «Κοινού Των Ποντίων». Ως γραμματέας – πρακτικογράφος εξελέγην ο νομικός και μέλος του Δ.Σ. του Προσκυνήματος «Παναγιά Σουμελά» κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος. Οι εκπρόσωποι των Ποντιακών Σωματείων ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα του Ιερού Προσκυνήματος κατά τα έτη 2020-2021-2022, από τον Πρόεδρο του Σωματείου και του Ι.Π. «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη. Στην συνέχεια ακολούθησε ψήφισμα με εφαρμογή των παραγράφων 3, 4, 5 του άρθρου 6 του 262/2014 Κανονισμού για την Συμπλήρωση της Διοικούσας Επιτροπής με την εκλογή δύο (2) μελών και ισάριθμων αναπληρωματικών. Από τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης εξελέγησαν δύο μέλη οι κ. Γεώργιος Κυριακίδης και κ. Σταύρος Κουγιουμτζίδης οι οποίοι σύμφωνα με το καταστατικό θα συμπληρώσουν την διοικούσα επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.