ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»: Να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Άγκυρα ο Υπουργός Εξωτερικών
Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»: Να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Άγκυρα ο Υπουργός Εξωτερικών
(Φωτο: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)
31 Αυγ
0
Σχόλια

Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»: Να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Άγκυρα ο Υπουργός Εξωτερικών

Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» με δελτίο τύπου που εξέδωσε καλεί τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Άγκυρα την 5η Σεπτεμβρίου, έπειτα από τις προσβλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εγκάλεσε την Ελλάδα και τους Έλληνες για την πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Το σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» καταγγέλει τις απαράδεκτες,ιταμές , προσβλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν που εγκάλεσε την Ελλάδα και τους Έλληνες για την πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης το 1922 κάνοντας λόγο μάλιστα για «μιαρές Ελληνικές μπότες που μόλυναν την γην της Ανατολίας».

Το μόνο μιαρό που μετέτρεψε όλη την Μικρασιατική γη και Πόντο σε σφαγείο είναι ο Κεμαλισμός και η Τουρκική ιδεολογία του θανάτου κύριε Έρτογάν.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Άγκυρα την 5η Σεπτεμβρίου που μάλιστα έχει οργανωθεί την παραμονή των Σεπτεμβριανών της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 όταν Τουρκικά στίφη ύστερα από προβοκάτσια των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας στο δήθεν σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη κατέστρεψαν τις συνοικίες των γηγενών Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Η Τουρκία δεν αλλάζει και δεν επιθυμεί κανένα ειρηνικό διάλογο.

Είναι η ίδια Τουρκία του Κεμάλ,του Τοπάλ Οσμάν και των Ταγμάτων Θανάτου επί των κεφαλών αθώων γυναικών, βρεφών και γερόντων.

Κύριε Γεραπετρίτη έχετε τον λόγο».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.