ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το γλέντησαν ποντιακά στο Μακροχώρι (φωτογραφίες, βίντεο)
Το γλέντησαν ποντιακά στο Μακροχώρι (φωτογραφίες, βίντεο)
(Φώτο : pliroforiodotis.gr)
29 Αυγ
0
Σχόλια

Το γλέντησαν ποντιακά στο Μακροχώρι (φωτογραφίες, βίντεο)

Τον καλοκαιρινό του χορό διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έγινε στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, παρουσία της τοπικής αρχής, κατοίκων του χωριού κι  επισκεπτών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παύλος Παυλίδης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, καθώς ο Δήμος παραχώρησε χώρο στο πρώην δημαρχείο Μακροχωρίου για να φιλοξενηθούν τα γραφεία του Συλλόγου.

Επιπλέον ο Σύλλογος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον πρώην χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Βασίλη Ασβεστά και στον νυν Κυριάκο Παλασίδη για την πολύτιμη προσφορά τους στην διάδοση του ποντιακού πολιτισμού.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου. Η έναρξη έγινε με το παιδικό τμήμα, ακολούθησε το εφηβικό τμήμα κι έκλεισε με το τμήμα ενηλίκων. Οι μικροί και μεγάλοι χορευτές με το κέφι και την ζωντάνια τους έδωσαν τον ποντιακό παλμό αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η γραμματέας του Συλλόγου, Βούλα Ιωαννίδου, παρουσίασε τους χορούς που χόρεψαν οι χορευτές.

Έπειτα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι LED SEFTELIN.  Ένα ποντιακό συγκρότημα που αποτελείται από έξι εξαίρετους μουσικούς, που με τις μελωδίες και τα τραγούδια του παρέσυρε τον κόσμο στον χορό.

Οι LED SEFTELI είναι οι εξής:

– Φώτης Κοζυράκης – Tραγούδι

– Κώστας Φωτιάδης – Λύρα

– Γιάννης Φωτιάδης – Λύρα

– Παύλος Φωτιάδης – Λαούτο

– Αλέξανδρος Μιμίδης – Πνευστά, Ούτι

– Νώντας Κυργιάκης – Νταούλι

Το ποντιακό πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους παρακάτω μουσικούς:

– Ανθή Καλαϊτζίδου – Λύρα, Τραγούδι

– Χριστίνα Καλαϊτζίδου – Νταούλι

– Λευτέρης Παπαδόπουλος – Τραγούδι

– Νίκος Κωστογλίδης – Λύρα

– Νίκος Μουρατίδης – Νταούλι

 

 

Πηγή : pliroforiodotis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.