ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού συμμετείχε ο «Νίκος Καπετανίδης» Αμαρουσίου
Στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού συμμετείχε ο «Νίκος Καπετανίδης» Αμαρουσίου
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»)
28 Αυγ
0
Σχόλια

Στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού συμμετείχε ο «Νίκος Καπετανίδης» Αμαρουσίου

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου Νικάνορος Καραγιάννη, έγινε ο εορταστικός εσπερινός και η περιφορά της εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι.

Στην περιφορά της εικόνας συμμετείχαν ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», μέλη του οποίου κράτησαν και συνόδευσαν την εικόνα του Αγίου, η φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου, εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρουσίου και της Περιφέρειας και πλήθος κόσμου.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»)

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός κήρυττε την εμμονή στην ορθόδοξη πίστη. Η αγάπη προς τον Θεό και η αγάπη προς τον πλησίον είναι οι δύο άξονες γύρω από τους οποίους περιστρεφόταν περισσότερο η διδασκαλία του. «Καθώς ένα χελιδόνι χρειάζεται δύο πτέρυγας δια να πετά εις τον αέρα, ούτω και ημείς χρειαζόμεθα αυτάς τα δύο αγάπας, διότι χωρίς αυτών είναι αδύνατον να σωθώμεν» έλεγε.

Γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε κατά τον 18ο αιώνα. Στόχο έθεσε την επιμόρφωση των Ελλήνων, και συνέβαλε σημαντικά σε μία δύσκολη περίοδο για τον ελληνισμό, στη διατήρηση της Ελληνικής συνειδήσεως, η οποία κινδύνευε από τον εξισλαμισμό του έθνους και την έλλειψη μόρφωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.