ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κοντά στους πυρόπληκτους ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Κοντά στους πυρόπληκτους ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
(Φωτο: Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)
24 Αυγ
0
Σχόλια

Κοντά στους πυρόπληκτους ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζει, μέσω δελτίου τύπου που εξέδωσε, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους συνανθρώπους του που υποφέρουν από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται στην Θράκη, καθώς και την θλίψη του για την καταστροφή των περιουσιών τους και του φυσικού πλούτου.
Επίσης, δηλώνει ότι θα είναι παρόντες να προσφέρουν την οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Το Αετοχώρι, το Δωρικό, η Νίψα, η Παλαγία και τα Πεύκα στην Αλεξανδρούπολη το Κίζαρι και τα Κασσιτερά στην Ροδόπη χωριά που κατοικούνται από ανθρώπους ποντιακής καταγωγής. Από πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις αλησμόνητες πατρίδες και εγκαταστάθηκαν σε τούτο τον τόπο, όπου με κόπο και όνειρα προσπάθησαν να χτίσουν έναν κόσμο καλύτερο. Και τώρα ο τόπος αυτός φλέγεται…

Σε ποια δύναμη άραγε να απευθυνθούν όταν βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται, όταν βλέπουν τους κόπους μιας ζωής και τις αναμνήσεις τους να γίνονται στάχτες….

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιάκης Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους συνανθρώπους του που υποφέρουν από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται στην Θράκη, καθώς και την θλίψη του για την καταστροφή των περιουσιών τους και του φυσικού πλούτου.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες να προσφέρουμε την οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί.

Για Κομοτηνή:
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα στους ασθενείς που φιλοξενούνται στην Κομοτηνή από το εκκενωμένο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Όποιος επιθυμεί να παρέχει αίμα εκ μέρους του Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Π.Ο.Ε να απευθυνθεί στο πλησιέστερο Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής του και να ζητήσει να σταλεί στο ΄΄Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής΄΄ με την αιτιολογία Πυρκαγία στην Θράκη.

Για Αλεξανδρούπολη:
Ζητούνται σπρέι και αλοιφές για εγκαύματα σημείο συγκέντρωσης Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης
(1ο χλμ Αλεξανδρούπολης- Παλαγίας τηλ.:2551085100)

Με την πίστη μας στον Θεό και με όλες μας τις δυνάμεις θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πληγέντες και τους ανθρώπους που παλεύουν με γενναιότητα τις πυρκαγιές στο πεδίο μάχης.

Η Πρόεδρος, Αθήνα Νακουση (6975723413)
Ο Γραμματέας, Κων/νος Χατζημιχάηλιδης (6989951935)»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.