ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»: «Ήρθε η ώρα των δράσεων για την Γενοκτονία»
Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»: «Ήρθε η ώρα των δράσεων για την Γενοκτονία»
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης)
20 Αυγ
0
Σχόλια

Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»: «Ήρθε η ώρα των δράσεων για την Γενοκτονία»

Η επιστολή των Ελλήνων απογόνων των Γενοκτονηθέντων στην Τουρκία που δημοσίευσε το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», προκάλεσε πληθώρα σχολίων και διάχυσης πληροφοριών από χρήστες του Διαδικτύου για χαμένους συγγενείς στην Τουρκία κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας.

Η απόφαση του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» είναι να ερευνήσει την δυνατότητα δημιουργίας ειδικού ηλεκτρονικού πίνακα, όπου όσοι έχουν χαμένους συγγενείς στην Τουρκία κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας να μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», που έχει ως εξής:

amasya1921@gmail.com

Εδώ δύνανται να καταθέτουν επώνυμα τα στοιχεία των ανθρώπων τους, που έχουν χαθεί ή απαχθεί από ληστρικές συμμορίες Τούρκων Τσετέδων, με ένα σύντομο ιστορικό.

Σκοπός θα είναι η διαμόρφωση ενός συλλογικού δάσους, με επιμέρους οικογενειακά δένδρα, που θα απαιτηθεί η διασταύρωση τους με στοιχεία από την άλλη πλευρά της Τουρκίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι μας στην Τουρκία, που αναγνωρίζουν την καταγωγή τους, θα προσφέρουν τα ανάλογα στοιχεία για να υπάρξει συνένωση των οικογενειών τους.

Στόχος μας θα είναι να πεισθεί το Υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει την συνεργασία των τουρκικών αρχών για την υποβοήθηση των πολιτών της, ή την μη εμπόδιση τους να δηλώσουν την οικογενειακή τους διασύνδεση.

Το θέμα θα τεθεί ως ζήτημα Ανθρώπινων δικαιωμάτων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς οι άνθρωποι αυτοί στην Τουρκία ανήκουν στην Ευρώπη, ως απόγονοι Ελλήνων Ευρωπαίων.

Πολλά στόματα άνοιξαν από την δημοσίευση μας και στην Ελλάδα.

Η τεράστια κρυμμένη από την Λήθη ενέργεια, που σιγόβραζε σε αναρίθμητα Ελληνικά σπίτια, με διηγήσεις από γενιά σε γενιά ως παραμύθι, θα καταστεί πλέον Ιστορία.

Είναι η ωμή πραγματικότητα.

Είναι καιρός οι Έλληνες της Ελλάδας και οι Έλληνες της Τουρκίας να προχωρήσουν το κομμάτι της γέφυρας, ο ένας προς τον άλλον.

Για να αναπαυθούν οι ψυχές των προγόνων τους και για να αναγκαστεί επιτέλους η Τουρκία να κοιτάξει κατάματα μέρος της κοινωνίας της.

Να αποδεχτεί το παρελθόν της.

Να αναγνωρίσει.

Να συμφιλιωθεί.

Να ζητήσει συγγνώμη.

Να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει.

Τότε θα υπάρξει Ειρήνη.

Με το Δίκαιο της Αλήθειας, της Αναγνώρισης και της ειλικρινούς Συγγνώμης.

«Soykırım için harekete geçme zamanı geldi»

Nikos Kapetanidis Derneği tarafından yayınlanan Türkiye’deki Soykırım kurbanlarının torunlarının mektubu, Soykırım sırasında Türkiye’de kaybedilen akrabalar hakkında çok sayıda yorum yapılmasına ve bilgilerin yayılmasına neden olmuştur.

Nikos Kapetanidis Derneği, Türkiye’de Soykırım sırasında yakınlarını kaybedenlerin Nikos Kapetanidis Derneğinin e-posta adresine (amasya1921@gmail.com) bilgilerini göndererek özel bir elektronik alan oluşturma kararı almıştır.

Bu mail aracılığıyla, yırtıcı Türk çeteleri tarafından kaçırılan veya kaybolan akrabalarının isimlerini dosyalayabilirler.

Amaç, Türkiye’den ve Yunanistandan gelecek karma bilgilerle, bireysel soy ağaçlarına sahip ortak bir ormanın oluşturulması olacaktır.

Türkiye’de akrabalarını tanıyan insanlarımızın da ailelerinin birleşmesi için ilgili verileri sunacağından eminiz.

Amacımız, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nı Türk makamlarından vatandaşlarına yardımcı olmasını veya aile bağlarını beyan etmelerine engel olmamak için işbirliği yapmaya ikna etmek olacaktır.

Türkiye’deki bu insanlar Avrupalı Yunanların torunları olarak Avrupa’ya ait olduklarından, konu Avrupa Birliği düzeyinde bir İnsan Hakları sorunu olarak gündeme getirilecektir.

Yayınımız Yunanistan’da da birçok kişinin sessizliğini bozdu.

Sayısız Yunan evinde kaynayan ve nesilden nesile bir masal olarak anlatılan muazzam enerji, artık bir masal değil.

Acı gerçek bu.

Yunanistan Rumları ile gizli kalan Türkiye Rumlarının birleşmesi için köprü parçalarını birbirine doğru çekme zamanı geldi.

Atalarının ruhları şad olsun ve sonunda Türkiye, toplumunun bir kısmıyla yüzleşmek zorunda kalsın.

Barışmak için,
tespit etmek,
geçmişi kabul etmek gerekir.

Barış,
değişime ikna edilince
ve özür dilenince gelecek!

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.