ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» αποχαιρετά την Μαρία Ψαθά: «Για την Μαρία Ψαθά, την άξια κόρη του μεγίστου Δημήτρη Ψαθά»
Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» αποχαιρετά την Μαρία Ψαθά: «Για την Μαρία Ψαθά, την άξια κόρη του μεγίστου Δημήτρη Ψαθά»
(Φωτο: eleftherostypos.gr)
18 Αυγ
0
Σχόλια

Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» αποχαιρετά την Μαρία Ψαθά: «Για την Μαρία Ψαθά, την άξια κόρη του μεγίστου Δημήτρη Ψαθά»

Την τελευταία της πνοή άφησε η κόρη του σπουδαίου Δημήτρη Ψαθά, Μαρία.

Η ίδια τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπιζε μία σειρά από προβλήματα υγείας, ενώ την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο θεατρικός παραγωγός Πάνος Κατσαρίδης με ανάρτησή του στο Ιnstagram.

Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», μέσω μηνύματος στη σελίδα του, αποχαιρετά την Μαρία Ψαθά.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Με συναισθήματα λύπης και οδύνης το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου Δράσης *Νίκος Καπετανίδης* αποχαιρετά την μοναδική Μαρία Ψαθά, που έφυγε από την ζωή, κόρη του μεγίστου Δημήτρη Ψαθά, ενός Τραπεζουντίου μάστορα του λόγου και της συγγραφής, που μεγάλωσε πολλές γενιές Ελλήνων πριν και μετά τον Μεγάλο Πόλεμο.

Η ακάματη και αεικίνητη Μαρία Ψαθά υπήρξε ο σταθερός και ακλόνητος φάρος διάσωσης και επιμελητείας του τιτάνιου έργου του αειμνήστου πατέρα της Δημήτρη, διακονώντας με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού τις εκδόσεις Ψαθά με το θαυμαστό περιεχόμενο των αξεπέραστων θεατρικών έργων, ευθυμογραφημάτων, πεζών και λογοτεχνικών κειμένων.

Είχαμε την τύχη να την γνωρίσουμε στην ιστορική κατοικία του Δημήτρη Ψαθά στην Αθήνα μαζί με την εξαιρετική κόρη της Λένα Νίτσου, που ανέλαβε ήδη την ευθύνη των εκδόσεων Ψαθά με επίζηλη ζέση και αξιοπρέπεια.

Μαρία Ψαθά και Λένα Νίτσου με περηφάνεια στήριξαν το μνημειώδες έργο του Δημήτρη Ψαθά την “Γη του Πόντου” θεωρώντας το, το πιο πολύτιμο πετράδι της πένας του αξέχαστου Δημήτρη Ψαθά.

Την αγάπη τους για τον Πόντο και την πατρίδα του Ψαθά την γνωρίσαμε και την χαρήκαμε.

Συλλυπητήρια θερμά στην οικογένεια Ψαθά.

Η μνήμη της Μαρίας Ψαθά θα ακολουθεί την μνήμη του πατέρα της ως πανάξιας κόρης και συνεχίστριας του σπουδαίου του έργου».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.