ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη
(Φωτο: thetoc.gr)
15 Αυγ
0
Σχόλια

Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ξεκίνησε λίγο μετά τις δέκα το πρωϊ, η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην ιστορική Μονή Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στο Μοναστήρι βρίσκεται πλήθος πιστών από όλο τον κόσμο για να προσκυνήσουν τη Παναγία Σουμελά, που αποτελεί ιστορικό ορόσημο πίστης των απανταχού Ποντίων.

Σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης, υπό την σκιά της ιστορικότητας του τόπου τελέστηκε η λειτουργία. Στη Μονή έχει έρθει κόσμος από όλα τα μέρη του κόσμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, απο την Γεωργία, την Ουκρανία, ακόμη και από το Ιράν.

Από το 2010 τελείται η λειτουργία στη Μονή Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, με άδεια των τουρκικών αρχών. Φέτος υπήρξε μια αγωνία για το εάν θα δοθεί άδεια. Δόθηκε την περασμένη Παρασκευή (11/8) το απόγευμα και έτσι ο Οικουμενικός Πατριάρχης για 14η χρονιά τέλεσε την Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου σε αυτό τον ιστορικό τόπο.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ert.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.