ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού αποχαιρετά την Λιζέτα Νικολάου
Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού αποχαιρετά την Λιζέτα Νικολάου
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
12 Αυγ
0
Σχόλια

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού αποχαιρετά την Λιζέτα Νικολάου

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, η Λιζέτα Νικολάου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 72 ετών, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο του Πειραιά, όπου νοσηλευόταν μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε, όταν γλίστρησε από σκάλες καταστήματος.

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, μέσω μηνύματος που δημοσίευσε στη σελίδα της, αποχαιρετά την αγαπημένη ερμηνεύτρια.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Σε ηλικία 72 ετών άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή η ερμηνεύτρια, κυρίως, λαϊκών αλλά και ποντιακών τραγουδιών Λιζέτα Νικολάου. Η γνωστή τραγουδίστρια νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου στον Πειραιά μετά από ατύχημα που είχε την περασμένη Παρασκευή. Η Ελισάβετ Κατικαρίδου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1951 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης από Πόντιους, πρόσφυγες γονείς. Είχε ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε δίπλα σε μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, το Γιάννη Μαρκόπουλο, το Βασίλη Τσιτσάνη, το Χαράλαμπο Γαργανουράκη, τη Βίκυ Μοσχολιού, τη Δήμητρα Γαλάνη κ.ά.

Το 1985 κυκλοφόρησε από τη Minos ο δίσκος «Ποντιακά τραγούδια» που γεννήθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Το μεγάλο χρέος», σε σενάριο Δημήτρη Ιατρόπουλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ιστορία του Πόντου. Ο Δίσκος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του πατέρα της Λιζέτας Νικολάου, Θεοδοσίου Κατικαρίδη, Πόντιου πρόσφυγα πρώτης γενιάς από τα μέρη του Καύκασου. Επτά χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε από τη WEA ο δεύτερος δίσκος της με παραδοσιακά, ποντιακά τραγούδια, με τίτλο «Τέρεν μάνα πώς χορεύω». Τέλος, το 1997 συμμετέχει στο εμβληματικό ποντιακό άλμπουμ «Ποντιακή ραψωδία» μαζί με το Στέλιο Καζαντζίδη, το Χάρρυ Κλυνν, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Τάκης Βαμβακίδης και το Στάθης Νικολαΐδης.

Η Λιζέτα Νικολάου είχε άρρηκτη σχέση με το Σωματείο και αυτό φυσικά οφείλεται στον πρώην χοροδιδάσκαλο και μετέπειτα πρόεδρο της Ένωσης μας κ. Νικος κοπαλας ο οποίος είχε την επαφή μαζί της. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που ήρθε και παρακολούθησε εκδηλώσεις μας, ενώ ακόμη περισσότερες ήταν αυτές που συμμετείχε. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι συμμετείχε στο 1ο και στο 2ο Ποντιακό πανηγύρι της Ένωσης μας το 2013 και το 2014 αντίστοιχα, συμμετείχε στην ονοματοδοσία αίθουσας του κτιρίου μας σε «Παρακάθ’ Ζώρα Μελισσανίδη» και αλλού. Αρκετές βέβαια ήταν και οι φορές που συνόδευσε το Χορευτικό μας Τμήμα σε διάφορες εμφανίσεις του όπως το 2011 στο 89ο Ποντιακό Πανηγύρι της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της, ενώ με την αναγγελία του θανάτου της αποφάσισε τη δημοσίευση του παρόντος στον Τύπο, την αποστολή στεφάνου στην κηδεία ή χρηματικού ποσού σε φιλανθρωπικό ίδρυμα – ανάλογα με την επιθυμία της οικογένειας – και, τέλος, την παρουσία μελών του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

Αιωνία σου η μνήμη Λιζέτα μας και καλό ταξίδι στα παρχάρια…».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.