ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος συμμετείχε ο «Νίκος Καπετανίδης» Αμαρουσίου
Στον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος συμμετείχε ο «Νίκος Καπετανίδης» Αμαρουσίου
(Φωτο: maroussi.gr)
08 Αυγ
0
Σχόλια

Στον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος συμμετείχε ο «Νίκος Καπετανίδης» Αμαρουσίου

Στη δεσποτική εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που έλαβε χώρα στο ομώνυμο παρεκκλήσι στην Πλατεία Αγίας Λαύρας Αμαρουσίου, το Σάββατο 05 Αυγούστου 2023, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αξώμης Αιθιοπίας Δανιήλ, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, φορέων της πόλης και πλήθους πιστών, συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης».

Ο Μητροπολίτης Αξώμης Αιθιοπίας Δανιήλ αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο για την άδεια που του παραχώρησε ώστε να χοροστατήσει στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αμαρουσίου, αναφέρθηκε στη σπουδαία γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, βασικής σημασίας για τον άνθρωπο.

Ακολούθησε αρτοκλασία καθώς και η περιφορά της Αγίας Εικόνας γύρω από την Πλατεία της Αγίας Λαύρας, όπου το θρόνο αυτής μετέφεραν άνδρες, με παραδοσιακές φορεσιές, από το Συλλόγο Ποντίων «Νίκος Καπετανίδης» Αμαρουσίου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.