ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | 7 Αυγούστου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων - Το μήνυμα της ΕΠΟΝΑ
7 Αυγούστου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων – Το μήνυμα της ΕΠΟΝΑ
(Φωτο: Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής)
07 Αυγ
0
Σχόλια

7 Αυγούστου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων – Το μήνυμα της ΕΠΟΝΑ

Κάθε χρόνο, στις 7 Αυγούστου τιμάται η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων, ενός από τους χριστιανικούς λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με ιστορική παρουσία χιλιετιών.

Οι Ασσύριοι εκδιώχθηκαν με βίαιο τρόπο και εξοντώθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα πλαίσια του οράματος του Οθωμανικού Κράτους για μια «Τουρκία για τους Τούρκους», όπως συνέβη και με τους Έλληνες του Πόντου και τους Αρμένιους.

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής κοινοποίησε στη σελίδα της μήνυμα σχετικά με την ημέρα αυτή.

Το μήνυμα της ΕΠΟΝΑ:

«108 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη Γενοκτονία των Ασσυρίων, ενός από τους χριστιανικούς λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με ιστορική παρουσία χιλιετιών.

Οι Ασσύριοι εκδιώχθηκαν με βίαιο τρόπο και εξοντώθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα πλαίσια του οράματος του Οθωμανικού Κράτους για μια «Τουρκία για τους Τούρκους». Οι ίδιες μισαλλόδοξες πεποιθήσεις αποτέλεσαν αιτία για την εξόντωση εκατομμυρίων Αρμενίων και εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, οδηγώντας στην ολοκλήρωση του εγκλήματος που ονομάζουμε «Τριάδα Γενοκτονιών».

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι το ηθικό χρέος μας απέναντι σε αυτούς που γενοκτονήθηκαν και αγωνιζόμαστε σθεναρά για την εδραίωση της δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας, καθώς και για την παρεμπόδιση ανάλογων γεγονότων».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.