ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ακυρώνεται η προβολή της σειράς για τον Κεμάλ από τη Disney - Το μήνυμα του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης
Ακυρώνεται η προβολή της σειράς για τον Κεμάλ από τη Disney – Το μήνυμα του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης
(Φωτο: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης)
03 Αυγ
0
Σχόλια

Ακυρώνεται η προβολή της σειράς για τον Κεμάλ από τη Disney – Το μήνυμα του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης

Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η σειρά που είχε προγραμματιστεί να προβληθεί από τη Disney αφιερωμένη στον Γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ ακυρώθηκε.

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με το γεγονός.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης εξαρχής ενημέρωσε την Ελληνική κοινή γνώμη για την καμπάνια ακύρωσης της τηλεοπτικής σειράς για τον Γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ που παρήχθη με πόρους της Disney μεταξύ άλλων, από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ύστερα από ταλαντεύσεις εβδομάδων της εταιρείας,η Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ανακοίνωσε χθες την ακύρωση της προβολής της σειράς αυτής που προσέβαλε την μνήμη των θυμάτων του Κεμαλισμού.

Ενώσαμε τις μικρές μας δυνάμεις από την πρώτη στιγμή.

Οι αντιδράσεις στην Τουρκία από όσα μελετούμε είναι ακραίες και φτάνουν στα όρια της Ύβρης κατά των θυμάτων αποδεικνύοντας ότι το σύγχρονο Τουρκικό κράτος δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει το Γενοκτόνο παρελθόν του και ετοιμάζεται να επαναλάβει τα ίδια αν παραστεί ανάγκη προς τιμή του «Διοικητή Γαζή Μουσταφά Κεμάλ και της αιώνιας πατρίδας Τουρκίας».

Το μήνυμα αυτό οφείλει να το λάβει και η Ελληνική πλευρά.

Με ποιόν θα καθήσει στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων.

Ένα κράτος που όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που διέπραξε αλλά απειλεί με μπούλιγκ και τους απογόνους των θυμάτων του.

Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας .
Πρώτα Αναγνώριση των Γενοκτονιών.

Ως απαράβατος όρος κάθε συζήτησης».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.