ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην πάνδημη Ιερά Λιτανεία για τη θερινή πανήγυρη του Οσίου Αντωνίου συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας
Στην πάνδημη Ιερά Λιτανεία για τη θερινή πανήγυρη του Οσίου Αντωνίου συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας
(Φωτο: Ιερά Μητρόπολις Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας)
01 Αυγ
0
Σχόλια

Στην πάνδημη Ιερά Λιτανεία για τη θερινή πανήγυρη του Οσίου Αντωνίου συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Στην πάνδημη Ιερά Λιτανεία και τον πολυαρχιερατικό ςσπερινό της θερινής πανηγύρεως του Ιερού Ναού του Οσίου Αντωνίου του Νέου, πολιούχου της Βέροιας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμωνος.

Πριν από την έναρξη του Πανηγυρικού Εσπερινού κλήρος και λαός υποδέχθηκαν τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος μεταφέρθηκε και φέτος από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου με αφορμή την εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού.

Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενος του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά, Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας.

Στον Μέγα Πολυαρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ακολούθησε λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αντωνίου του Βεροιέως και του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους ευσεβών πιστών, ενώ της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας και προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Αντωνίου Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.