ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παράσταση με θέμα την ιστορία του Πόντου δημιούργησαν μαθητές του 1ο Γυμνασίου Αργυρούπολης
Παράσταση με θέμα την ιστορία του Πόντου δημιούργησαν μαθητές του 1ο Γυμνασίου Αργυρούπολης
(Φωτο: Γενικά Αρχεία του Κράτους)
31 Ιούλ
0
Σχόλια

Παράσταση με θέμα την ιστορία του Πόντου δημιούργησαν μαθητές του 1ο Γυμνασίου Αργυρούπολης

Ολοκληρώθηκε ο 5ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου» που συνδιοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘ, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι οι μαθητές/μαθήτριες, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί, να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και να πειραματιστούν με εκφραστικούς τρόπους που θα επιλέξουν, ώστε να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της οπτικοακουστικής και της κινηματογραφικής αφήγησης, να γνωρίσουν τις τεχνικές απαιτήσεις ενός ψηφιακού έργου, να βιώσουν την εμπειρία της σύνθεσης μιας οπτικοακουστικής ή ψηφιακής δημιουργίας και να αποκτήσουν στην πράξη δεξιότητες οπτικοακουστικού και ψηφιακού γραμματισμού. Επιπλέον η αναζήτηση και εξοικείωση των μαθητών/τριών με την έννοια του αρχείου και του τεκμηρίου, η συμμετοχή στην αναζήτηση, ανάσυρση και διάσωση ιστορικών τεκμηρίων όπως και στην επεξεργασία και τεκμηρίωση των πηγών αυτών, η ανάδειξή τους με τη ματιά των νεότερων γενεών, η αξιοποίησή τους σε μαθητικές δημιουργίες και η διάχυσή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσα από σύγχρονες τεχνολογικές πλατφόρμες που θα τροφοδοτήσει η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχε και το 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης. Οι μαθητές του σχολείου αναζήτησαν την ιστορία των Ποντίων από τον Ποντιακό ξεριζωμό, την Μικρασιατική Καταστροφή έως την ίδρυση της τωρινής Αργυρούπολης.

Το μήνυμα της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης σχετικά με τον έπαινο του σχολείου:

«Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά αλλά και την καθηγητριά τους, κυρία Δήμητρα Τάκη! Εργάστηκαν σκληρά για αυτή τη παράσταση και η αναγνώριση έρχεται από παντού!
Το 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης αναζήτησε την ιστορία των Ποντίων από τον Ποντιακό ξεριζωμό, την Μικρασιατική Καταστροφή έως την ίδρυση της τωρινής Αργυρούπολης.

Πέρα από το θεατρικό έργο που δημιουργήθηκε και βραβεύτηκε από τον Σύλλογο μας στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού « Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου» , οι μαθητές δούλεψαν πάνω στην δημιουργία ενός 15λεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο κατέθεσαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό και απέσπασαν τιμητικό έπαινο.

Η παράσταση «Το Σεντούκι» θα παρουσιαστεί για το κοινό στις 5νθήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας «Σταυρίτες 2023».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.