ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με χορούς και Μωμοέρια ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καλλιθέα (φωτογραφίες, βίντεο)
Με χορούς και Μωμοέρια ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καλλιθέα (φωτογραφίες, βίντεο)
(Φώτο : pliroforiodotis.gr)
29 Ιούλ
0
Σχόλια

Με χορούς και Μωμοέρια ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καλλιθέα (φωτογραφίες, βίντεο)

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου «Η Καλλιθέα» Βέροιας.

Για ακόμη μία μέρα οι πολίτες της Βέροιας τίμησαν το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και παρακολούθησαν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό  θέαμα.

Το διήμερο φεστιβάλ έκλεισε με χορούς και αναβίωση ποντιακού εθίμου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, που έφτασε στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής με πατινάδα από την πλατεία Καπετανίδη, χόρεψε χορούς της Μακεδονίας.

Μάλιστα μια όμορφη έκπληξη επεφύλασσαν τα μέλη του συλλόγου κατά τη διάρκεια της πατινάδας στον χοροδιδάσκαλό τους, τον Κυριάκο Παλασίδη. Ένα τουρτάκι με αναμμένο κερί για τα γενέθλιά του και το ευχετήριο τραγούδι Happy Birthday.

Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας, υπό την καθοδήγηση του Βεροιώτη χοροδιδάσκαλου, Βασίλη Ασβεστά, χόρεψε χορούς του Ευξείνου Πόντου. Στη λύρα συνόδεψε ο Παύλος Μαντζερίδης και στο νταούλι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Η Λέσχη έκλεισε την παρουσίασή της με τον χορό Σέρρα, προς τιμήν των δύο πιλότων του καντέρ που συνετρίβει στην Κάρυστο.

Το εφηβικό τμήμα του Αριστοτέλη Τριλόφου χόρεψε χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Ακολούθησε το σατιρικό τελετουργικό δρώμενο Μωμόγεροι από τη Νέα Νικομήδεια. Στο τραγούδι συνόδεψε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, στο νταούλι ο Γιώργος Ασβεστάς και στο τουλούμ ο Θωμάς Τσοπουρίδης.

Μετά μικροί και μεγάλοι θεατές ενώθηκαν με τους χορευτές και χόρεψαν έως αργά το βράδυ

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ποντιακό πρόγραμμα με τον Βασίλη Χριστοφορίδη στο τραγούδι, τον Κυριάκο Ξυνόπουλο στο νταούλι και τον Θωμά Τσοπουρίδη στην λύρα.

Μετά την παρουσίαση των χορευτικών, αναμνηστικές εικόνες της Αγίας Παρασκευής, απονεμήθηκαν στους εκπροσώπους των φιλοξενούμενων συλλόγων.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο Άρης Ορφανίδης.

 

Πηγή : pliroforiodotis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.