ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Επιστολή διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία απέστειλαν οι «Αργοναύτες» - Αρνήθηκαν να την παραλάβουν
Επιστολή διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία απέστειλαν οι «Αργοναύτες» – Αρνήθηκαν να την παραλάβουν
(Φωτο: Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας)
26 Ιούλ
0
Σχόλια

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία απέστειλαν οι «Αργοναύτες» – Αρνήθηκαν να την παραλάβουν

Όταν, αρχικά, η κυβέρνηση Ερντογάν αρνήθηκε να παραχωρήσει άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε να τελεστεί θεία λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο, η Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, τη Δευτέρα προσπάθησε να στείλει στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα επιστολή διαμαρτυρίας.

Τρεις υπάλληλοι αρνήθηκαν να παραλάβουν το φάκελο, προτείνοντας να σταλεί ταχυδρομικώς. Τελικά, ούτε και τότε έγινε αποδεκτός.

Αναλυτικά το κείμενο με την επιστολή που απέστειλαν «Αργοναύτες» στην τουρκική πρεσβεία, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στη σελίδα της Ένωσης:

«ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ!

Αν και οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν, οι Αργοναύτες –πράττοντας το αυτονόητο– πήγαν και επέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας (γραμμένη την Παρασκευή 21 Ιουλίου) προς την Τουρκική Πρεσβεία, χθες Δευτέρα, η οποία και δεν έγινε δεκτή, περιμένοντας κατά σειρά τον τρίτο υπάλληλο για να μας το πει.

Μπορείτε, μας είπε, να την στείλετε ταχυδρομικώς. Κάτι που κάναμε την ίδια μέρα, με τελικό αποτέλεσμα, να διαπιστώσουμε, μόλις πριν λίγο, ότι ούτε ταχυδρομικώς έγινε δεκτή!

Η επιστολή προς τον Τούρκο πρέσβη έχει ως εξής:

«Παρακαλώ όπως δεχθείτε την έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης Ποντίων «Αργοναύτες» Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας για την απαγόρευση από τις Τουρκικές Αρχές της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας επί της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου, στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα.

Μία Λειτουργία που για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια, το 2010, με πρωτοβουλία του Εξωχότατου Προέδρου της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν –ως Πρωθυπουργού τότε– ετελέσθει από τον Παναγιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α΄.

Θεωρούμε ότι στο πρόσωπο της Παναγίας, στην Παρθένο Μαρία, στην Μαριάμ, όλοι μας βλέπουμε και την δική μας Μητέρα. Ότι και να πιστεύει ο καθένας μας ξεχωριστά ή συλλογικά η Μητέρα είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε. Αυτό είναι ο Θείος Λόγος προς Αυτήν. Αυτό είναι το καντήλι, το κερί που ανάβουμε γι’ Αυτήν.

Με χαρά θα περιμένουμε την διόρθωση της απροσεξίας των Αρμόδιων Τουρκικών Αρχών (που προσβάλλει και τον ίδιο τον Πρόεδρο) και να δούμε τον Εξοχώτατο κ. Ρ. Ερντογάν να είναι παρών εκείνη την ημέρα μαζί με τον Πατριάρχη μας, στην Παναγία την Σουμελά, για ν’ ανάψει και αυτός ένα κερί για την Μάνα. Στην δική του Παναγία. Γιατί έτσι κάνουν οι Άντρες που σέβονται την Μάνα τους. Δεν την προσβάλλουν, δεν της σφραγίζουν την πόρτα, αλλά την τιμούν και την σέβονται».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.