ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Προφήτη Ηλία παρευρέθηκαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς
Σε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Προφήτη Ηλία παρευρέθηκαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
24 Ιούλ
0
Σχόλια

Σε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Προφήτη Ηλία παρευρέθηκαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Φυσκιωτών και του αξιότιμου προέδρου του, Κυριάκου Φωτιάδη, η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου για την Ιερά Πανήγυρη Προφήτη Ηλία, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2023.

Στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου του όμορφου χωριού της Φύσκας είχε στηθεί με πολύ μεράκι από μικρούς και μεγάλους εθελοντές του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Φυσκιωτών ένα ζωντανό παραδοσιακό πανηγύρι για όλους τους χωριανούς και τους φίλους του χωριού.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Στο εορταστικό πνεύμα της ημέρας, το ενήλικο χορευτικό τμήμα παραστάσεων της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, παρουσίασε χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου. Το χορευτικό συνόδευσαν οι μουσικοί: Θεόφιλος Αγγελίδης στη λύρα και Μελέτης Λαζαρίδης στο νταούλι.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε στη σελίδα της η Ένωση, αναφέρει πως ο χορός Σέρρα ήταν αφιερωμένος στον αείμνηστο, Θανάση Αντωνιάδη, έναν παντοτινό φίλο της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οφείλουμε να αναφέρουμε πως με τον χορό Σέρρα αποτίσαμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον αείμνηστο παντοτινό «Αργοναύτη» της Φύσκας, Θανάση Αντωνιάδη. Ήταν και πάντα θα είναι χορευτής και φίλος των παιδιών της Ένωσης και θα παραμένει βαθιά ριζωμένος στη συλλογική μας μνήμη. Αφιερώνουμε αυτήν την εμφάνιση στον Θανάση μας, που με τη σπουδαιότητα του χαρακτήρα του κατάφερε η χορευτική του ψυχή να μείνει χαραγμένη μέσα στις καρδιές μας εις αεί».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.