ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ανακοίνωση της ΕΠΟΝΑ σχετικά με την απαγόρευση Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο
Η ανακοίνωση της ΕΠΟΝΑ σχετικά με την απαγόρευση Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο
(Φωτο: newsit.gr)
23 Ιούλ
0
Σχόλια

Η ανακοίνωση της ΕΠΟΝΑ σχετικά με την απαγόρευση Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, με μήνυμα που δημοσίευσε στη σελίδα της, αναφέρεται στην απαγόρευση από την τουρκική κυβέρνηση τέλεση Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Ανήμερα της επετείου της εισβολής στην Κύπρο, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα πρόκλησης από πλευράς Τουρκίας.

Δεν αρκούσαν οι εορτασμοί και οι πανηγυρικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων ότι δήθεν έφεραν την ειρήνη στη Μεγαλόνησο… έπρεπε η πρόκληση να είναι διπλή.

Ίσως, από τη μια πλευρά, να είναι προς όφελος μας αυτή η νέα πραγματικότητα. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά προκειμένου να εμφανίζεται διεθνώς ως ανεκτική απέναντι στις θρησκευτικές ελευθερίες.

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν έπαψε ποτέ να είναι μια αυταρχική δύναμη με στόχο να συνθλίψει τους γείτονες της και να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Τέτοιες ενέργειες οφείλουν να μας θυμίζουν το ποιόν της τουρκικής κυβερνητικής πολιτικής και να αφυπνίζουν την Πολιτεία, η οποία στην πρώτη κίνηση καλής θέλησης της Τουρκίας σπεύδει να μιλάει για «παράθυρα ευκαιρίας» και να συνομιλεί με αυτούς που ποτέ δε σεβάστηκαν τις έννοιες της καλής γειτονίας και του σεβασμού στις υπογεγραμμένες συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο.

Η Παναγία Σουμελά θα συνεχίσει να ακτινοβολεί το μεγαλείο της είτε το επιθυμεί είτε όχι το τουρκικό κράτος. Είναι πολύ μικρό μπροστά στις μνήμες μας, τα βιώματά μας και τους αγώνες μας.

Πάντοτε θα ανθεί και θα φέρει κι άλλο.
Και αυτό να το θυμούνται όλοι».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.