ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» σχετικά με την απαγόρευση Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά 
Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» σχετικά με την απαγόρευση Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά 
(Φωτ.: kalimera-ellada.gr)
21 Ιούλ
0
Σχόλια

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» σχετικά με την απαγόρευση Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά 

Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την απαγόρευσης της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή της Παναγίας Σουμελά από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Το σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» καταδικάζει εντονότατα την απαγόρευση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος από το καθεστώς Έρτογάν ανήμερα μάλιστα της Μαύρης επετείου της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής στην Μαρτυρική Μεγαλόνησο Κύπρο.

Τόσο οι δηλώσεις Ερντογάν στην Κατεχόμενη Λευκωσία όσο και αυτή η απόφαση που στερεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την δυνατότητα να λειτουργήσει στα Ιερά χώματα εκατομμυρίων Ελλήνων του Πόντου αποκαλύπτει την πραγματική ατζέντα της Τουρκίας εν όψει του κυοφορούμενου Ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Η Τουρκία θα προσέλθει στον διάλογο με τελεσίγραφα και τετελεσμένα.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση,το Υπουργείο Εξωτερικών,τα κόμματα να λάβουν άμεσα θέση για την προσβολή στον Οικουμενικό θρόνο,στον Ποντιακό Ελληνισμό και την μακραίωνη Ιστορία του .

Ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ευρώπη περνά από την Τραπεζούντα και την Κερύνεια».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.