ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στο 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας
Στο 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας)
19 Ιούλ
0
Σχόλια

Στο 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 14ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Συλλόγου Μώλου, με την υποστήριξη του Δήμου Καμένων Βούρλων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην κατάμεστη από κόσμο Κεντρική Πλατεία του Μώλου το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2023.

(Φωτο: Δήμος Καμένων Βούρλων)

Στη μουσικοχορευτική βραδιά γεμάτη χρώματα, μουσικές και χορούς από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας, το Θεσσαλικό Χοροστάσι Καρδίτσας, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλεσίνας και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «Χορονός» Λαμίας.

(Φωτο: Δήμος Καμένων Βούρλων)

Αρχικά, το Α’ Παιδικό Τμήμα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου παρουσίασε παραδοσιακό δρώμενο αφιέρωμα στον «Αλωνάρη» και στη συνέχεια το Β’ Παιδικό Τμήμα χορούς από τα Κύθηρα. Ο Σύλλογος χόρεψε, τέλος, τραγούδια από την Ορεινή Σερρών. Χοροδιδάσκαλος: Νίκος Κατσούλας.

(Φωτο: Δήμος Καμένων Βούρλων)

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «Χορονός» Λαμίας χόρεψε τραγούδια από την περιοχή της Σάμου (Χοροδιδάσκαλος: Ρούλα Τσιριγκούλη), το Θεσσαλικό Χοροστάσι Καρδίτσας χορούς από την περιοχή της Θεσσαλίας (Χοροδιδάσκαλος: Αθηνά Σιδέρη), ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλεσίνας χορούς από την περιοχή Μακρά Γέφυρα Θράκης (Χοροδιδάσκαλος: Δημήτρης Ζυγογιάννης) και η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας χορούς από τον Πόντο (Χοροδιδάσκαλος: Βασίλης Ασβεστάς).
Συνόδευσαν οι μουσικοί: Ανδριάνα Μόκα (τραγούδι), Βασίλης Μπαλογιάννης (κλαρίνο), Σάκης Καρακώστας (βιολί), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο), Δημήτρης Ρούσκας (κρουστά) και Κώστας Μπαλογιάννης (ακορντεόν).

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Δημήτριος Κριτσόβας και Λεωνίδας Πενταλιός, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μώλου και Μενδενίτσας, κ.κ. Γεώργιος Παταργιάς και Γεώργιος Αντερριώτης αντίστοιχα, αυτοδιοικητικοί, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

 

Πηγή: Δήμος Καμένων Βούρλων

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.