ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι θερινές εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι θερινές εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας
13 Ιούλ
0
Σχόλια

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι θερινές εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Πιστοί στην ποντιακή παράδοση και στο καλοκαιρινό της ραντεβού στα υψώματα της Καστανιάς, πραγματοποιήσε τις θερινές εκδηλώσεις η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, με εκατοντάδες κόσμου να γεμίζει ασφυκτικά τον προαύλιο χώρο του σχολείου στο Κομνήνιο Βεροίας, το Σάββατο 08 Ιουλίου 2023.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Χρυσάνθη Τζιζλή, μέλος της Λέσχης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος Χαράλαμπος Καπουρτίδης, εκφράζοντας και το παράπονο του για την αδιάφορη πολιτεία, που δεν κάνει το επιβαλλόμενο έργο με τις αρμόδιες προς τούτω υπηρεσίες της αλλά και γενικά δεν στηρίζουν το έργο των πολιτιστικών συλλόγων οι αρμόδιοι φορείς, λέγοντας παράλληλα πως αυτή τη στιγμή μόνο ο δήμος Βέροιας στηρίζει το έργο της Ευξείνου Λέσχης. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Βέροιας, Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος ο οποίος τόνισε πως ο δήμος Βέροιας και ο ίδιος θα στηρίζουν πάντα το έργο της Ευξείνου Λέσχης.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης που έδωσαν και πάλι το βροντερό παρόν. Η διαδοχική εμφάνιση των τμημάτων παιδικού, εφηβικού, καθώς και του τμήματος παραστάσεων εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους θεατές.Οι χορευτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πλημμύρισαν το χώρο της εκδήλωσης με κέφι, ζωντάνια και ενθουσιασμό, ενώ το φινάλε ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακό με την απόδοση από τους πυρριχιστές της Λέσχης του Πυρρίχιου χορού.

Τα χορευτικά τμήματα συνόδευσαν στο τραγούδι ο Σπύρος Θεοδωρίδης, στην λύρα ο Στεφανίδης Βασίλης και στην λύρα – αγγείο ο Κωνσταντίνος Καπουρτίδης, η Ελένη Παπαδοπούλου λύρα και η Ξένια Παπαδοπούλου σο ταουλ.

Ο χοροδιδάσκαλος, Βαγγέλης Ιντζεβίδης, μαζί με τους συνεργάτες του έδειξαν για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία και η σύμπνοια αποδίδει ζηλευτά και ωραία αποτελέσματα.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσιο παραδοσιακό ποντιακό πρόγραμμα, με τους Σταύρο Σαββίδη , Γιάννη Κατωτοικίδη στο τραγούδι, το Δαμιανό Ακριτίδη και Ηλία Παγκαλίδη στη λύρα, το Βασίλη Φολίνα στο αγγείο, τους Δημήτρη Ουσταμπασίδη και Άκη Στολτίδη στο νταούλι, και τον Μαντσαρίδης Γιώτης στα πλήκτρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Βέροιας, Βοργιαζίδης Κων/νος , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και πρώην πρόεδρος της Λέσχης, Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού, Μπατσαρά Γιούλα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ασλανίδης Λάζαρος, η Αντιδήμαρχος παιδείας, Τζίμα Συρμούλα, ο αντιδήμαρχος ψηφιακής τεχνολογίας, Γρηγοριάδης Καλλίστρατος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Διαμάντης Στέργιος, ο πρόεδρος του ΤΚ Τριποτάμου, Τσανασίδης Χρήστος, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Πυρινός Δημήτριος, ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και πρώην χοροδιδάσκαλος της Λέσχης, Σουμελίδης Μιχάλης, το ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Τριποτάμου και την πρόεδρο του Φωνητικού Οργανικού Συνόλου «Μονόγραμμα», Ανανιάδου Αλεξάνδρα.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.