ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ανατρεπτικό; Όχι, ντροπιαστικό: Το μήνυμα της Π.Ο.Ε. σχετικά με τη νέα βιογραφική σειρά «Ataturk»
Ανατρεπτικό; Όχι, ντροπιαστικό: Το μήνυμα της Π.Ο.Ε. σχετικά με τη νέα βιογραφική σειρά «Ataturk»
02 Ιούλ
0
Σχόλια

Ανατρεπτικό; Όχι, ντροπιαστικό: Το μήνυμα της Π.Ο.Ε. σχετικά με τη νέα βιογραφική σειρά «Ataturk»

Μήνυμα εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σχετικά με τη
βιογραφική σειρά «Ataturk», που αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο από την πλατφόρμα Disney+ και θα αφορά στον γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Η ανάδειξη μιας προσωπικότητας χωρίς την ανάλογη εμβάθυνση στο σύνολο των πεπραγμένων της δεν εισφέρει στο δημόσιο διάλογο, αλλά στη διαμόρφωση αναληθών εντυπώσεων τις οποίες ο θεατής εκλαμβάνει ως τις μόνες πραγματικές.

Σαφώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πλήρες περιεχόμενο μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, ωστόσο διατηρούμε ακέραια την πεποίθηση ότι η νέα βιογραφική σειρά «Ataturk» που αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο από την πλατφόρμα Disney+ και αφορά στον γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ, θα εστιάσει στον υποτιθέμενο μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα των πράξεων του, που μετέτρεψαν τη σύγχρονη Τουρκία σε ενα κοσμικό κράτος.

Είμαστε βέβαιοι πως η πραγματική διάσταση των εγκλημάτων που διέπραξαν ο Κεμάλ και οι υφιστάμενοι του είτε θα αποσιωπηθεί είτε θα συρρικνωθεί δραματικά, μέσα από την παρουσίαση των πάγιων τουρκικών προπαγανδιστικών θέσεων.

Πλέον, με τη δύναμη της επικοινωνίας και την άνεση της μετάδοσης της πληροφορίας είναι ανεπίτρεπτο οι παθόντες να παραμένουν απαθείς απέναντι σε ενέργειες ημιμάθειας, αδιαφορίας ή/και σκοπιμότητας.

Συμπράττουμε με τους αρμενικούς φορείς που αγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, με προεξάρχουσα την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής, υπέρ της κατάργησης της εν λόγω σειράς, που -αξίζει να σημειωθεί ότι- θα προβληθεί για πρώτη φορά ανήμερα της 100ής επετείου της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ο συμβολισμός αυτός αποτελεί ένα ακόμα επιχείρημα στη φαρέτρα μας σχετικά με την ωραιοποιημένη εικόνα, που θεωρούμε ότι θα επιδιώξουν να αναδείξουν οι συντελεστές της σειράς, για τον γενοκτόνο Κεμάλ.

Μια εικόνα που κάποιοι αγνοούν ή σκόπιμα αποκρύπτουν πως βασίστηκε στα εκατομμύρια θύματά του».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.