ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | "Ξεπλένουν" τα μεγάλα εγκλήματα; Η Αρμενική διασπορά ξεκίνησε εκστρατεία κατά της σειράς για τον Κεμάλ από την Disney στις ΗΠΑ (βίντεο)
“Ξεπλένουν” τα μεγάλα εγκλήματα; Η Αρμενική διασπορά ξεκίνησε εκστρατεία κατά της σειράς για τον Κεμάλ από την Disney στις ΗΠΑ (βίντεο)
(Φώτο : pentapostagma.gr)
02 Ιούλ
0
Σχόλια

“Ξεπλένουν” τα μεγάλα εγκλήματα; Η Αρμενική διασπορά ξεκίνησε εκστρατεία κατά της σειράς για τον Κεμάλ από την Disney στις ΗΠΑ (βίντεο)

Η αλήθεια για χιλιάδες Έλληνες, Αρμένιους και άλλους λαούς ήταν ότι ο Κεμάλ ήταν ο ενορχηστρωτής και ο ιθύνον νους μιας μεγάλης γενοκτονίας, την οποία είχε σχεδιάσει από το 1919, για να “ εκκαθαρίσει” όπως σκέφτονταν την Τουρκία, από ξένους λαούς

Η Αρμενική κοινότητα στις ΗΠΑ (ANCA) ξεκίνησε μεγάλη εκστρατεία κατά της σειράς που ετοιμάζει η μεγάλη αμερικανική εταιρεία παραγωγής Disney για τον Τούρκο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ, κατηγορώντας τον για τρομερά εγκλήματα κατά Ελλήνων και Αρμενίων, αλλά και άλλων εθνοτήτων.

Σε σχετική ανακοίνωση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ANCA “καλεί την DisneyPlus να ακυρώσει τη σειρά του που δοξάζει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ – έναν Τούρκο δικτάτορα,  δολοφόνο και ενορχηστρωτή της γενοκτονίας που γέμισε με το αίμα εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμενίων,Ασσυρίων,Χαλδαίων, Σύριων,Αραμαίων,Μαρωνιτών και άλλων Χριστιανών μαρτύρων στα χέρια του”.

Η Disney+ κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ για μια νέα σειρά που ονομάζεται «Ατατούρκ», η οποία θα επικεντρώνεται στη ζωή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που θεωρείται ο ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Το τρέιλερ επικεντρώνεται από την εποχή που ο Κεμάλ ήταν Αντισυνταγματάρχης του Οθωμανικού Στρατού, πριν από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας, στη μάχη του Τσουνούκ Μπερ κατά τον Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ των Οθωμανών και της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1915.

«Αφήστε τον εχθρό να κολλήσει το στιλέτο του στην καρδιά της πατρίδας, και θα δουν έναν άνθρωπο που θα σώσει τη μαύρη μοίρα της μητέρας του», ακούγεται να λέει ο Αντισυνταγματάρχης Κεμάλ στο τρέιλερ, μια προσαρμοσμένη εκδοχή των στίχων που έγραψε ο Οθωμανός συγγραφέας Ναμίκ.

Τον ρόλο του Κεμάλ θα υποδυθεί ο Τούρκος ηθοποιός Αράς Μπουλούτ Λουμενλί, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ενώ στη σειρά θα πρωταγωνιστήσει η παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Έμα Γουότσον.
Η σειρά πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου 2023, στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ο Ατατούρκ, του οποίου το προσωνύμιο σημαίνει «Πατέρας των Τούρκων», θεωρείται ο πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής της σύγχρονης τουρκικής δημοκρατίας.

Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη στον ευρύτερο μουσουλμανικό κόσμο σχετικά με την κατάργηση του Οθωμανικού Χαλιφάτου και το αυστηρό κοσμικό σύστημα που επέβαλε ο ίδιος.

Η αλήθεια όμως για χιλιάδες Έλληνες, Αρμένιους και άλλους λαούς ήταν ότι ο Κεμάλ ήταν ο ενορχηστρωτής και ο ιθύνον νους μιας μεγάλης γενοκτονίας, την οποία είχε σχεδιάσει από το 1919, για να “ εκκαθαρίσει” όπως σκέφτονταν την Τουρκία, από ξένους λαούς.

Στη συνέντευξή του στον Φρέντι Γερμανό, το 1976, ο Θ. Πολίτης, αιχμάλωτος πολέμου στη Μικρασιατική Εκστρατεία που κλήθηκε να δουλέψει ως μαραγκός στην έπαυλη του Μουσταφά Κεμάλ έξω από την Άγκυρα, αποκαλύφθηκε το μέγεθος του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας από τον ηγέτη των Τούρκων.

Ο κ. Πολίτης, που δεν ζει πια, είχε αναφέρει λεπτομέρειες από τις συνομιλίες του με τον Κεμάλ.

Ο ηγέτης της νέας Τουρκίας, ο δήμιος των ελληνικών πληθυσμών του Πόντου, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και άλλων τόπων όπου άνθησε ο ελληνισμός, ήταν επιθετικός και θρασύς, και έριχνε όλο το βάρος της καταστροφής στους άλλους. «Εσείς φταίτε», είπε στον Θόδωρο Πολίτη. «Γιατί μας χτυπήσατε;». Και έπειτα ανερυθρίαστα εκτόξευσε τη βαθιά του βούληση να εξαφανιστούν όλοι από την Τουρκία πλην Τούρκων.

«Έπρεπε να σφαχτείτε όλοι. Κανένας να μη ζήσει», είπε στον Έλληνα μαραγκό του ο Μουσταφά Κεμάλ.

Η Μικρασιατική Καταστροφή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό 1,5 εκατομμυρίου Ελλήνων, ενώ οι επιπτώσεις της βαραίνουν τις σχέσεις των δύο χωρών ακόμη και σήμερα, ενώ οι Τούρκοι δεν παραδέχονται καμία γενοκτονία δηλώνοντας ότι όλα απόρροια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο φυσικά δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση.

Τότε ήταν οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και άλλοι, ενώ σήμερα είναι οι Κούρδοι, οι Σύροι, και Γιαζίντι στο Ιράκ, μιας και ο τουρκικός εθνικισμός δεν έχει τέλος, ενώ το πιο εξοργιστικό είναι ότι η Δύση ωραιοποιεί την κατάσταση και δεν αναφέρει κουβέντα για πολλά από τα τουρκικά εγκλήματα, ειδικά κατά του ελληνισμού.

 

Πηγή : pentapostagma.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.