ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δυνατό το διήμερο των «Ακριτών» Ασπροπύργου
Δυνατό το διήμερο των «Ακριτών» Ασπροπύργου
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» )
29 Ιούν
0
Σχόλια

Δυνατό το διήμερο των «Ακριτών» Ασπροπύργου

Την Κυριακή της Πεντηκοστής και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, (04-05 Ιουνίου 2023) ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»  πραγματοποίησε το καθιερωμένο διήμερο Πανοΰρ Αγίας Τριάδας, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ασπροπύργου.

Πλήθος κόσμου που ξεπέρασε τους 3.000 την ημέρα, παρευρέθηκε τιμώντας και στηρίζοντας το Σύλλογο.

Την Κυριακή 04 Ιουνίου, η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και την έναρξη του πανηγυριού σήμαναν τα δύο χορευτικά τμήματα παραστάσεων του συλλόγου μας. Μέσα από ένα μουσικό δρώμενο, ταξίδι στο παρελθόν… στα μουχαπέτια των παπούδων και των γιαγιάδων μας παρουσίασαν παραδοσιακούς επιτραπέζιους σκοπούς της πατρίδας.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Το μουσικό αυτό δρώμενο, συνόδευσαν οι μουσικοί του συλλόγου μας, ο Μιχάλης Κερχανατζίδης στο τραγούδι, ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και ο Νίκος Σοφιανίδης στις λύρες, ο Νίκος Κουλαξουζίδης στο νταούλι και ο Παντελής Νικολαΐδης στο αγγείο και τη φλογέρα. Η χοροδιδασκάλος του μικρού χορευτικού είναι η Δανιηλίδου Ελένη και η χοροδιδάσκαλος του μεγάλου χορευτικού η Σοφιανίδου Ελένη, η οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου την σκηνοθεσία του δρώμενου.

Μετά το μουσικό δρώμενο, οι χορευτές του μεγάλου χορευτικού πρόσφεραν αναμνηστικό δώρο στη χοροδιδάσκαλο τους, Σοφιανίδου Ελένη, ως ένδειξη ευχαρίστησης για όλα όσα προσφέρει.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου,  Σεπτούχας Ιωάννης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό μέσα από τον οποίο ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή, τα τοπικά και αδελφά σωματεία και όλους όσους στηρίζουν και βοηθούν το σύλλογο σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιεί.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν δώσει τον λόγο στον δήμαρχο της πόλης, Μελετίου Νικόλαο, του δόθηκε εκ μέρους του Δ.Σ, μια τιμητική πλακέτα για την μακροχρόνια στήριξη του στο σωματείο μας, καθώς διανύει την τελευταία του θητεία ως δήμαρχος.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, ο οποίος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο και το Δ.Σ. για τα όσα έχει προσφέρει και έχει πράξει σε όλη τη θητεία τους.

Τέλος, η σκυτάλη δόθηκε στους καλλιτέχνες οι οποίοι πλαισίωσαν την βραδιά εκείνη, Μιχάλη Κερχανατζίδη, Πέλα Νικολαϊδου και Κώστα Θεοδοσιάδη στο τραγούδι, Νίκο Σοφιανίδη και Δημήτρη Κοσμίδη στις λύρες, Νίκο Κουλαξουζίδη στο νταούλι, Παντελή Νικολαΐδη στο αγγείο και Κώστα Φουλίδη στα πλήκτρα.

Τη Δευτέρα 05/06, την αυλαία άνοιξε το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου, οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακους χορούς της Ελλάδας μας.
Αμέσως μετά, σειρά είχαν τα δυο μικρότερα χορευτικά του συλλόγου μας με την συνοδεία των μουσικών του συλλόγου μας, Λάζαρο Γιαγκαζίδη στο τραγούδι, Αλέξανδρο Μιχαηλίδη στη λύρα, Νίκο Κουλαξουζίδη στο νταούλι και Παντελή Νικολαΐδη στο αγγείο. Χοροδιδασκάλος των μικρών χορευτικών είναι η Δανιηλίδου Ελένη.

Η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους για δεύτερη ημέρα, συνέχισε τιμώντας εκ μέρους του μεγάλου χορευτικού, αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρος του Συλλόγου, Σεπτούχα Ιωάννη, για την πολύχρονη και μακροχρόνια προσφορά του στον Σύλλογο.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Το πρόγραμμα της βραδιάς άνοιξαν οι μουσικοί του συλλόγου Λάζαρος Γιαγκαζίδης στο τραγούδι, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης στη λύρα και Γιάννης Χαριτίδης στο νταούλι και στην συνεχεια του προγράμματος ακολούθησαν οι Ανέστης Ιωακειμίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Στάθης Νικολαΐδης στο τραγούδι, ο Νίκος Σοφιανίδης και ο Λευτέρης Καμενίδης στις λύρες, ο Νίκος Κουλαξουζίδης στο νταούλι, ο Παντελής Νικολαΐδης στο αγγείο, ο Κώστας Φουλίδης στα πλήκτρα και οι ΕΝΤ4ΜΑΝ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.