ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας στο Θρυλόριο
Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας στο Θρυλόριο
(Φώτο : paratiritis-news.gr)
29 Ιούν
0
Σχόλια

Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας στο Θρυλόριο

Στο Θρυλόριο έλαβε χώρα η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου το Σάββατο 10 Ιουνίου, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο πλαίσιο της δράσης «Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε».

Έτσι το πρωί του Σαββάτου οι εθελοντές προσέρχονταν στο Κέντρο του Ερυθρού Σταυρού στο Θρυλόριο, όπου στελέχη της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής πραγματοποίησαν την αιμοληψία.

ΠΟΝΤΟΣ] Αιμοδοσία στη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού - NeaTora

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιώτης Τσιτηρίδης, Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας ΑΜΘ της ΠΟΕ, διοργάνωσαν αυτή την αιμοδοσία στο πλαίσιο των δράσεων για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

Πρόκειται λοιπόν για μια προσπάθεια με διπλή στόχευση, τόνισε, μιας και αναδεικνύουν και την μνήμη της γενοκτονίας, αλλά και την ανάγκη της προσφοράς αίματος.

«Τους θερινούς μήνες υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για αίμα, οπότε είναι καλό με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης, να βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο τους συνανθρώπους μας» ανέφερε, ώστε να είναι γεμάτες οι τράπεζες αίματος για όποια ανάγκη προκύψει.

Στόχος τους είναι η δράση αυτή να γίνει θεσμός, και να συνεχιστεί να γίνεται κάθε χρόνο κοντά στην ημέρα μνήμης.

Πηγή : paratiritis-news.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.