ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ένα υπαίθριο ποντιακό γλέντι στήθηκε στο Γριζάνο με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Βαρθολομαίου
Ένα υπαίθριο ποντιακό γλέντι στήθηκε στο Γριζάνο με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Βαρθολομαίου
(Φώτο : krinilive.gr)
29 Ιούν
0
Σχόλια

Ένα υπαίθριο ποντιακό γλέντι στήθηκε στο Γριζάνο με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Βαρθολομαίου

Ένα υπαίθριο Ποντιακό γλέντι στήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή των Εικονισμάτων μεταξύ Γριζάνου και Αχλαδοχωρίου, σημείο όπου τα προηγούμενα χρόνια ανεγέρθη με δαπάνη της οικογένειας του τοπικού επιχειρηματία Κώστα Κοκκινίδη, το ναϊδριο προς τιμή της μνήμης του Αγίου Βαρθολομαίου. Ένας ναϊδριο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο προστάτη της οικογένειας και έρχεται να θυμίσει το γενέθλιο τόπο, το χωριό του Κώστα Κοκκινίδη, που φέρει την ονομασία Άγιος Βαρθολομαίος. Αν και χιλιόμετρα μακριά καθώς το χωριό του, αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, ανήκει στο νομό Φλώρινας, ο ίδιος δεν ξεχνά τις ρίζες του, δεν ξεχνά την πατρίδα του, την οποία επισκέπτεται αρκετά συχνά, ανταμώνοντας με τους συντοπίτες του.
Για μια ακόμη χρονιά, όπως πράττει τα τελευταία χρόνια, ο κ. Κοκκινίδης και η οικογένεια του, με αφορμή την εορτή των Αγίων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, διοργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση με έντονα τα στοιχεία της Ποντιακής παράδοσης. Το απόγευμα του Σαββάτου, όπως κατέγραψε αποκλειστικά κατά την εκεί παρουσία της η “Krini Live”, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’  αρτοκλασίας, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι, με την εμφάνιση χορευτικού του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Λάρισας που κέρδισαν επάξια τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων.
Μουσικοί και χορευτές παρουσίασαν χορούς του τόπου τους, προσφέροντας ένα μοναδικό πολιτιστικό θέαμα, προβάλλοντας τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου που μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά και δεν σβήνουν παρά το πέρας των αιώνων.
Κατά την εκδήλωση προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία, με την οικογένεια να μεταφέρει τις ευχαριστίες σε όσους παρέστησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

 

 

 

Πηγή : krinilive.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.