ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση για τα 110 χρόνια της ελεύθερης Δράμας διοργάνωσαν «Οι Κομνηνοί» Δράμας
Εκδήλωση για τα 110 χρόνια της ελεύθερης Δράμας διοργάνωσαν «Οι Κομνηνοί» Δράμας
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί» )
27 Ιούν
0
Σχόλια

Εκδήλωση για τα 110 χρόνια της ελεύθερης Δράμας διοργάνωσαν «Οι Κομνηνοί» Δράμας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 21 Ιουνίου και ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 110 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας.

Ο Σύλλογος εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο ευχαριστεί όσους συμμετείχαν, συνέβαλαν και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Αγαπητά μέλη , φίλοι του Συλλόγου , συμπολίτες μας Δραμινοί με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ τηs 21ης Ioυνίου 2023 η εκδήλωση – Ποντιακή συναυλία που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο των «ΚΟΜΝΗΝΩΝ» στα πλαίσια των εορτασμών για τα «110 χρόνια Ελευθέρια 2023» και την επέτειο των 110 χρόνων τηs Ελεύθερης πόλης της Δράμας. Σε ένα ωραίο και δροσερό περιβάλλον που μαs πρόσφερε το Πάρκο μας το Πάρκο των Κομνηνών στην Ν. Κρώμνη και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο αυτού, μπροστά απο το Μνημείο των Απανταχού Πεσόντων Ποντίων που αποτελεί ορόσημο για τους Πόντιους κατοίκους τηs πόληs μαs και ειδικότερα στους μεγαλύτερους ηλικιακά , επαναφέρονταs τουs ευχάριστες νεανικές αναμνήσεις , έλαβε χώρα το όλο σκηνικό. Η βραδιά ξεκίνησε με χορούς απο τον Πόντο και την ευρύτερη περιοχή του, που απέδωσε η χορευτική ομάδα του Συλλόγου την οποία και συνόδευαν ο κεμεντζές ( ποντιακή λύρα) και το νταούλι απο τουs αδελφούs Αφεντούλη, τον Νίκο και τον Γιάννη.

Στην συνέχεια πήρε την σκυτάλη ο Μιχάλης Kαλιοντζίδης και με την καλλιτεχνική συνδρομή και υποστήριξη των Νίκου και Γιάννη Αφεντούλη, καθώs επίσης και με την μαζική συμμετοχή του κόσμου το γλέντι έφτασε στην κορύφωσή του. Δικαίως θα λέγαμε μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλουs μας. Kάπωs έτσι ευχάριστα με ευδιάκριτο το κέφι των παρευρισκομένων με πολύ χορό και τραγούδι σε συνδυασμό με το ποτό και τα εδέσματα που υπήρχαν και κάπως έτσι φτάσαμε μέχρι αργά όπου ολοκληρώθηκε η συγκεκριμένη βραδιά.

Ευχαριστούμε αρχικά των Δήμο Δράμας για το κάλεσμα ,την συμμετοχή και παρουσία μας για ακόμη μία φορά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
Toν Βουλευτή Δράμας, Αναστάσιο Νικολαΐδη, τoυς επικεφαλής υποψηφίους για τον Δήμο Δράμας, Παπαδόπουλο Γεώργιο και Κυριάκο Χαρακίδη, την επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο για την φιλοξενία και για την υλικοτεχνική υποστήριξη, τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων «Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης», «Ακρίτες Νέας Κρώμνης», του πολιτιστικού συλλόγου Αρκαδικού ο «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» του πολιτιστικού συλλόγου Σκαλωτής και του πολιτιστικού συλλόγου Μεγαλοκάμπου.

Τους καλλιτέχνες, Mιχάλη Καλιοντζίδη, Νίκο και Γιάννη Αφεντούλη, τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά Συλλόγου μας.

Tην χοροδιδάσκαλό μας, Eλένη Αλεξανδρίδου για την όλη προσπάθεια της, η οποία και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματόs της.

Ιδιαίτερες οι ευχαριστίες μας σε όλα τα μέλη της xoρευτικής oμάδας για την άψογη παρουσία και εμφάνισή τόσο στην εκδήλωση όσο και στην προσπάθεια και προετοιμασία των όσων προηγήθησαν με πρόβες σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην εκδήλωση και μας τιμήσατε με την παρουσία και την συμμετοχή σας.

Δραμινές και Δραμινοί , Πόντιοι και μη,,,,110 Χρόνια Ελεύθερη Δράμα !! Χρόνια Πολλά !!!»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.