ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βριλήσσια: Αποκαλυπτήρια για το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού
Βριλήσσια: Αποκαλυπτήρια για το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού
20 Ιούν
0
Σχόλια

Βριλήσσια: Αποκαλυπτήρια για το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου την πλατεία Μανώλη Ανδρόνικου (Kύπρου και Μακεδονίας) στα Βριλήσσια για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα μέλη και φίλοι της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες», εκπρόσωποι αδελφών σωματείων, οι Κρήτες, οι Ηπειρώτες, οι Αρκάδες Βριλησσίων, εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων της πόλης, αντάμωσαν σε ένα κοινό σημείο αναφοράς, αυτό της μνήμης, της διατήρησης και της διάδοσης της Κληρονομιάς των Ελλήνων του Πόντου.

Το μνημείο, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Οδυσσέα Τοσουνίδη, αποτελεί προσφορά της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες» στον Δήμο Βριλησσίων και σε όλους εκείνους που θέλουν μέσα από ένα λιτό, δωρικού τύπου μνημείο, να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Eμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων κ. Χονδροματίδης ευχαρίστησε από καρδιάς όλους εκείνους που προσέφεραν προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει αυτό το μνημείο, ενώ αφιέρωσε το μνημείο στον Γιώργο Χονδροματίδη ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια.

Μετά τα αποκαλυπτήρια, ακολούθησε Αγιασμός και τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους φορείς και τους συλλόγους και τους δημοτικούς συνδυασμούς των Βριλησσίων και όχι μόνο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή ποντιακή μουσική και φυσικά παραδοσιακούς χορούς.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο νέος Δήμαρχος Βριλησσίων Κ. Βαφειάδης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία-Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» Γιάννης Πισιμίσης, ο επικεφαλής της «Δράσης» Γ. Τσούτσιας, ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ Βριλησσίων Βασίλης Αρχιμανδρίτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Βορείου Τομέα Άρια Αγάτσα κ.α.

 

 

 

Πηγή: vrilissianews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.