ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι Πόντιοι της Εύβοιας ξενάγησαν μέλη του Συλλόγου Παναγία Σουμελά και τον εφημέριο της Μονής του Βερμίου
ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι Πόντιοι της Εύβοιας ξενάγησαν μέλη του Συλλόγου Παναγία Σουμελά και τον εφημέριο της Μονής του Βερμίου
(Φώτο : egnomi.gr)
17 Ιούν
0
Σχόλια

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι Πόντιοι της Εύβοιας ξενάγησαν μέλη του Συλλόγου Παναγία Σουμελά και τον εφημέριο της Μονής του Βερμίου

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά φιλοξενήθηκε στη Χαλκίδα για μία εβδομάδα και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» έδωσαν το “παρών” στο ναό της Ευαγγελίστριας Κανήθου, στέκοντας με σεβασμό δίπλα στο ιερό εικόνισμα ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», τα οποία ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο των Κομνηνών Κωνσταντίνο Καραγιάννη στην πόλη της Χαλκίδας.

Σπουδαιότερη στάση βεβαίως ήταν αυτή στην Ενορία του Συλλόγου και στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, όπου βρίσκεται η εικόνα του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου, τη οποία ο Σύλλογος δώρισε στο Ναό, το 2019, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου «Παναγία Σουμελά», ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης, ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Αναστάσιος Τσακιρίδης, ο Γεώργιος Κυριακίδης, αλλά και ο εφημέριος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλος Μουτσούδης είχαν την ευκαιρία να δουν και να ασπαστούν την μοναδική αυτή εικόνα, στην οποία απεικονίζεται η Παναγία Σουμελά αλλά και η Αγία Σοφία Τραπεζούντας στον αλησμόνητο Πόντο.

 

Πηγή : egnomi.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.