ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ανακοίνωση της ΕΠΟΝΑ για το θάνατο της Άννας Θεοφυλάκτου
Η ανακοίνωση της ΕΠΟΝΑ για το θάνατο της Άννας Θεοφυλάκτου
(Φωτο: Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής)
15 Ιούν
0
Σχόλια

Η ανακοίνωση της ΕΠΟΝΑ για το θάνατο της Άννας Θεοφυλάκτου

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα σχετικά με το θάνατο της μεγάλης κυρίας του Ποντιακού Ελληνισμού, Άννας Θεοφυλάκτου.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΕΠΟΝΑ:

«Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής εκφράζει τη θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο της αγαπητής κ. Άννας Θεοφυλάκτου, η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα, πλήρης ημερών.

Η Άννα Θεοφυλάκτου αποτελεί πρότυπο γυναίκας, με εξέχουσα προσωπικότητα, που διέπρεψε σε διάφορους τομείς. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1924, κόρη του ιατρού Θεοφύλακτου Θεοφυλάκτου και της Ιφιγένειας Κογκαλίδου – Θεοφυλάκτου, κατόρθωσε να φοιτήσει στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να καταξιωθεί στον ιατρικό κλάδο, κατέχοντας τον τίτλο της πρώτης γυναίκας Χειρουργού Οφθαλμίατρου στην Ελλάδα.

Από νεαρή ηλικία, είχε ενεργή συμμετοχή στα κοινά και στα πολιτιστικά τεκταινόμενα και με το πολύτιμο εθνικό και κοινωνικό της έργο, ανέδειξε το μεγαλείο του ελληνισμού- και δη του ποντιακού.

Επιπλέον, αγωνίστηκε σκληρά για την ισότητα των δύο φύλων και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, ενώ έλαβε μέρος και στην Εθνική Αντίσταση τα χρόνια της γερμανικής Κατοχής.

Με όσα κατάφερε στη ζωή της, αφήνει σήμερα πίσω της σημαντική παρακαταθήκη και εμπνέει τις νεότερες γενιές με το παράδειγμά της, αλλά και με τον χαρακτήρα της.

Την αποχαιρετούμε, λοιπόν, με σεβασμό και αγάπη και θα θυμόμαστε πάντα τη δοτικότητα και τη φιλοξενία της, καθώς είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε και να μάθουμε πράγματα μέσα από τις προσωπικές της διηγήσεις για τον Πόντο».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.