ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων
Τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων)
09 Ιούν
0
Σχόλια

Τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων

Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων τίμησε τους γενοκτονηθέντες προγόνους μας την Κυριακή 04 Ιουνίου 2023, τελώντας στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό, Αμαραντίδου Δέσποινα.

Στη συνέχεια στο «Μνημείο του Ακρίτα», τελέστηκε τρισάγιο από τον πάτερ Θεόδωρο και μετά ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, Γεμενετζίδη Μιχάλη και την εκπαιδευτικό, Αμαραντίδου Δέσποινα.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων)

Παρόντες στην Επιμνημόσυνη δέηση ήταν ο Δήμαρχος, Γκυρίνης Παναγιώτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Σιδηρόπουλος Θέμης, η υποψήφια Βουλευτής, Γιωτάκη Φανή, ο υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής, Βεσυρόπουλος Απόστολος,ο υποψήφιος Βουλευτής, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, ο υποψήφιος Βουλευτής, Γουλτίδης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος, Παντόπουλος Αθανάσιος και ο «Σύλλογος Ποντίων Πλατέως Κομνηνών».

Επιπλέον ακούστηκε το «Μοιρολόι του Πόντου» ,το οποίο συνοδεύτηκε με άναμμα κεριών από μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας.

Μετά πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, Γκυρίνη Παναγιώτη, τον υποψήφιο Βουλευτή και πρώην υφυπουργό, Βεσυρόπουλο Απόστολο και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, Ξανθόπουλο Νικόλαο.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων)

Οι χορευτές του βασικού χορευτικού του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων χόρεψαν μαζί με τον χοροδιδάσκαλό τους, Λάχανη Ευάγγελο τον Πυρρίχειο χορό-Σέρρα.

Στο τέλος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Κλείνοντας, μαθητές και οι μαθήτριες προσευχήθηκαν και έριξαν τριαντάφυλλα…

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.