ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης γιόρτασε τα 47 της χρόνια με μια μεγάλη εκδήλωση
Η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης γιόρτασε τα 47 της χρόνια με μια μεγάλη εκδήλωση
08 Ιούν
0
Σχόλια

Η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης γιόρτασε τα 47 της χρόνια με μια μεγάλη εκδήλωση

Το Σάββατο 03 Ιουνίου 2023 η  Ποντιακή Εστία Μελβούρνης πραγματοποίησε λαμπρή εκδήλωση για τα 47 χρόνια προσφορά της στην Ελληνική παροικία της Αυστραλίας.

Τα χορευτικά τμήματα συνόδευσε στη λύρα ο Σεραφείμ Μαρμαρίδης και στο νταούλι ο Δημήτρη Τσομπανόπουλος.

Το δελτίο τύπου του Συλλόγου αναφέρει:

Το Σάββατο 03 Ιουνίου 340 άνθρωποι ήρθαν μαζί για να γιορτάσουν και να τιμήσουν την Ποντιακή Εστία 47 χρόνια αφοσίωσης και προσφοράς στην Ελληνοαυστραλιανή κοινότητα. Μια μαζική νύχτα γεμάτη χορό, μουσική, γέλιο, παρέα και ισχυρή αίσθηση της κοινότητας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πέτρο Ράτσικα, εκπρόσωπο του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας και την Χριστίνα Δεσποτέρη εκπρόσωπο της επιτροπής Μνημείου George Devine Treloar για την παρουσία και συμμετοχή στους εορτασμούς της νύχτας.

Εκ μέρους όλης της οικογένειας της Ποντιακής Εστίας, επιθυμούμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε το Serafeim Marmaridis που δέχτηκε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχει μαζί μας και να συμμετάσχει στους εορτασμούς των φετινών γενεθλίων και να την κάνει μια ακόμη Ανυπομονούμε να τον δούμε ξανά σύντομα.

Ευχαριστούμε την μουσική ομάδα της Ποντιακής Εστίας ‘Οι Μαυροθαλασσίτες’ για την συνεχή στήριξη και προσφορά τους στον σύλλογο. Το πάθος σας για τη διατήρηση της ποντιακής μας κληρονομιάς εδώ στην Αυστραλία, και ο κοινός δεσμός σας μέσω τραγουδιού και μουσικής είναι πραγματικά εμπνευσμένο να το δείτε.

Ευχαριστούμε τον Adonis Lyras και το μουσικό του σύνολο, που στήριξαν τον σύλλογο για μια ακόμη γιορτή γενεθλίων. Ευχόμαστε σε εσάς και τα μέλη του συγκροτήματος κάθε επιτυχία και περιμένουμε τους εορτασμούς του χρόνου.

Μαζί με εκπρόσωποι των συναδέλφων μας Αυστραλιανών Ποντίων καθώς και από την Ελλάδα, έκαναν τους εορτασμούς ακόμα πιο χαρούμενους. Ευχαριστούμε τον Χάρη Ναβροζίδη, Πρόεδρο του Pontian Brotherhood Of Saint George, Western Australia και του @TAG, Nazareth A Chisholm President of the @TAG, Maria Anthony President of Pontoxeniteas Sydney, τους χοροδιδασκάλους και εκπροσώπους της Παναγίας Σουμελά Σίδνεϊ, & Αγάπιος Φιλοκώστα Πρόεδρο του Συλλόγου Κουκιωτών από Ελλάδα για την πραγματοποίηση του απέναντι.

Ήταν τιμή μου να φιλοξενήσω φέτος το χορευτικό συγκρότημα του Περθ, και συγχαρητήρια στις Χριστίνα Τσιαντούλα & Jessica Scuderi για τις τεράστιες προσπάθειές σας τα τελευταία χρόνια να φέρνετε κοντά και να διδάξετε αυτούς τους χορευτές που όλες τα πήγαν τόσο καλά.

Συγχαρητήρια στη δική μας ομάδα διδασκαλίας χορού, μουσικούς και χορευτές σε όλες τις χορευτικές ομάδες για την σαγηνευτική και ελκυστική τους παράσταση. Η σκληρή δουλειά σας εβδομάδα μπαίνει και βγαίνει είναι αξιοθαύμαστη. Ευχαριστούμε τον Πρύτανη Καλύμνιου για την ευγενική του δωρεά $1000 & Merimna Pontion Kyrion of Oceania για τη δωρεά τους $2000 που θα διατεθούν προς τον σύλλογο να μπορέσει να αγοράσει περισσότερα κοστούμια για την νεότερη χορευτική ομάδα μας

Ευχαριστούμε τη διεύθυνση του Stars International Receptions που επέτρεψε στους επισκέπτες μας να γιορτάζουν καλά τις πρωινές ώρες, τον τεχνικό ήχου Ιωσήφ Τσομπανοπουλο, και το Yiannis Pantheon Cakes για την πεντανόστιμη τούρτα

Πάντα θα συνεχίζουμε τις προσπάθειες των προγόνων μας που ήταν να μας συνδέσουν με τον πολιτισμό μας, την κοινότητά μας, τις γενιές μας και τον καθένα.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί που ξέρουν να γλεντούν.

Photo credit: Kosta Deves, Στέφανος Ελευθεριάδης και καλεσμένοι

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 340 άτομα γέμισαν την αίθουσα του Stars International Receptions για να γιορτάσουν και να τιμήσουν την Ποντιακή Εστία και τα 47 της χρόνια προσφοράς στην Ελληνοαυστραλιανή κοινότητα. Μια βραδιά γεμάτη χορό, μουσική, γέλιο, συντροφικότητα και έντονη αίσθηση κοινότητας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πέτρο Ράτσικα, εκπρόσωπο του Γενικού Προξένου της Ελλάδας και την κα Χριστίνα Δεσποτέρη, εκπρόσωπο της επιτροπής George Devine Treloar Memorial για την παρουσία και τη συμμετοχή τους 1στις βραδινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Εκ μέρους του Δ. Σ και και την μεγάλη οικογένεια της Ποντιακής Εστίας, θέλουμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχει στους φετινούς εορτασμούς γενεθλίων. Ανυπομονούμε να τον ξαναδούμε σύντομα.

Ευχαριστούμε τη μουσική ομάδα της Ποντιακής Εστίας ‘Οι Μαυροθαλασσίτες’ για τη συνεχή στήριξη και προσφορά της στο σύλλογο. Το πάθος σας για τη διατήρηση της ποντιακής μας κληρονομιάς εδώ στην Αυστραλία και ο κοινός σας δεσμός μέσω του τραγουδιού και της μουσικής είναι πραγματικά εμπνευσμένη εικόνα.

Ευχαριστούμε τον Άντωνη Λύρα και το μουσικό σχήμα για την υποστήριξη του συλλόγου για μια ακόμη γιορτή γενεθλίων. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ανυπομονούμε για τους εορτασμούς της επόμενης χρονιάς.

Μαζί με εκπροσώπους των συναδέλφων μας Αυστραλιανών Ποντιακών Σωματείων καθώς και από την Ελλάδα, οι εορτασμοί έγιναν ακόμη πιο χαρούμενοι. Ευχαριστούμε τον Χαράλαμπο Ναβροζίδη, Πρόεδρο της Ποντιακής Αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου Δυτικής Αυστραλίας και της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, την Nazareth A Chisholm Πρόεδρο της Ποντιακής Αδελφότητας ΝότιαςΑυστραλίας, την Μαρία Άντονυ Πρόεδρο του Ποντοξενητέα Σίδνεϊ, τους χοροδιδασκάλους και εκπροσώπους της Παναγίας Σουμελά Σίδνεϊ, και τον Αγάπιο Φιλοκώστα Πρόεδρο του Συλλόγου Κουκιωτών από την Ελλάδα.

Ήταν τιμή μας να φιλοξενήσουμε τη χορευτική ομάδα του Περθ φέτος, και συγχαρητήρια στη Χριστίνα Τσιαντούλα και την Τζέσικα Σκουντέρι για τις τεράστιες προσπάθειές σας τα τελευταία χρόνια να συγκεντρώσετε και να διδάξετε αυτά τα παιδιά, που εμφανίστηκαν υπέροχα.

Συγχαρητήρια στη δική μας ομάδα χοροδιδασκαλίας, τους μουσικούς και τους χορευτές από όλα τα χορευτικά συγκροτήματα για τη συναρπαστική τους εμφάνιση. Η σκληρή δουλειά σας κάθε εβδομάδα είναι αξιοθαύμαστη. Ευχαριστούμε τον Κωσταντίνο Καλυμνιό για την ευγενική του δωρεά ποσόν $1000 και τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Οκεανίας για τη δωρεά των πόσον $2000, που θα διατεθούν για να μπορέσει ο σύλλογος να αγοράσει περισσότερες στολές για την παιδική χορευτική μας ομάδα.

Ευχαριστούμε τη διεύθυνση του Stars International Receptions που επέτρεψε στους καλεσμένους μας να γιορτάσουν μέχρι τις πρωινές ώρες, τον τεχνικό ήχου Ιωσήφ Τσομπανόπουλο και τον Γιάννη Πάνθεον Cakes για την υπέροχη τούρτα γενεθλίων.

Θα συνεχίσουμε πάντα τις προσπάθειες των προγόνων μας που ήταν να μας συνδέσουν με τον πολιτισμό μας, την κοινότητά μας, τις γενιές μας και ο ένας με τον άλλον.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί που ξέρουν να γλεντούν.

Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές, Στέφανο Ελευθεριάδη και γονιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.