ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Δήμος Πάφου τίμησε την επέτειο Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου (φώτο)
Ο Δήμος Πάφου τίμησε την επέτειο Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου (φώτο)
(Φώτο : sigmalive.com)
04 Ιούν
0
Σχόλια

Ο Δήμος Πάφου τίμησε την επέτειο Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου (φώτο)

Η κοινωνία της Πάφου θυμάται τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και αντλεί διδάγματα, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Μνήμης και Τιμής, που οργάνωσε την Παρασκευή ο Δήμος Πάφου, με τη στήριξη των οργανωμένων συνόλων των ομογενών από τον Πόντο που εδρεύουν στην Πάφο.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε πορεία από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου προς το Πάρκο Γενοκτονίας των Ποντίων. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο Ηλίας Πετρόπουλος, Καθηγητής-Πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.

Στην ομιλία του ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ποντιακή γλώσσα, λέγοντας ότι αποτελεί ένα πολύ βασικό στοιχείο του ποντιακού πολιτισμού, που «πρέπει να διαφυλάξουμε προτού είναι αργά».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος είπε ότι με την οργάνωση της εκδήλωσης μεταδίδεται το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ενότητας του Ελληνισμού και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Πάφου και ο ίδιος προσωπικά θα εξακολουθήσουν να παρέχουν κάθε δυνατή στήριξη ώστε οι Έλληνες του Πόντου της πόλης να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους, να στηρίξουν τις ρίζες τους και πάνω απ’ όλα, να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες των προγόνων τους στις επόμενες γενιές.

Είναι γι’ αυτό που εμείς ως Τοπική Αρχή μιας πόλης που φιλοξενεί 9.000 περίπου ομογενείς, οι οποίοι με την εργασία και το μόχθο τους έχουν συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική της ανάπτυξη, έχουμε κάθε λόγο να τιμάμε κάθε χρόνο την μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, συμπλήρωσε.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια του Πόντου από τους Μιχάλη Μουραντίδη και Γιώργο και Τρύφωνα Χατζίδη, ενώ το συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου «Ρωμιοσύνη» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

 Πηγή : sigmalive.com

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.