ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στα Μοναστήρια των Ελλήνων του Πόντου έτρεξε ανήμερα της 19ης Μαΐου ο δρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης
Στα Μοναστήρια των Ελλήνων του Πόντου έτρεξε ανήμερα της 19ης Μαΐου ο δρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης
(Φώτο : efxinospontos.gr)
03 Ιούν
0
Σχόλια

Στα Μοναστήρια των Ελλήνων του Πόντου έτρεξε ανήμερα της 19ης Μαΐου ο δρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης

Τιμώντας τη μνήμη των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Ζαχαριάδης, έτρεξε στις ανιστηρηθείσες Ιερές Μονές του Πόντου, στο όρος Βέρμιο, για όγδοη συνεχή χρονιά, θυμίζοντας σε όλους μας πως η μνήμη αντιστέκεται,ιδιαίτερα, όταν η σημερινή κυβέρνηση της Τουρκίας, του απαγόρευσε την είσοδο στην γειτονική χώρα, γιατί πραγματοποίησε αντίστοιχο εγχείρημα από την Παναγία Σουμελά από την Καστανιά Ημαθίας, στην Παναγία Σουμελά, στο όρος Μελά, στην Ματσούκα της Τραπεζούντας του Πόντου.

ZAXARIADHS.GIORGOS.MONASTHRIA.PONTOY.19.MAIOY.2023 4

Η Σουμελά, ο Βαζελώντς κι ο Περιστερεώτας. Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων από την Πτολεμαΐδα, Γιώργος Ζαχαριάδης με καταγωγή από την Άρδασσα της Πτολεμαΐδας, τιμώντας την ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, έτρεξε τη διαδρομή μνήμης 100 χιλιομέτρων, ξεκινώντας το πρωί της 19ης Μαΐου 2023 από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος Κοζάνης.

ZAXARIADHS.GIORGOS.MONASTHRIA.PONTOY.19.MAIOY.2023 3
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, στην ανιστορηθείσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ζαχαριάδης, πέρασε από Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας και τερμάτισε την διαδρομή στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα Ροδοχώρι Νάουσας.

ZAXARIADHS.GIORGOS.MONASTHRIA.PONTOY.19.MAIOY.2023 5
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, στην ανιστορηθείσα Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο Γιώργος Ζαχαριάδης, φορούσε αντίγραφο της φανέλας που φορούσαν οι αθλητές του Κολεγίου Ανατόλια Μερζιφούντας του Πόντου, οι οποίοι απαγχονίστηκαν στην Αμάσεια.

ZAXARIADHS.GIORGOS.MONASTHRIA.PONTOY.19.MAIOY.2023 1
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, στην ανιστορηθείσα Ιερά Μονή Αγίου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας

 

 

Πηγή : efxinospontos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.