ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την μπλούζα του Κεμάλ στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται»
Ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την μπλούζα του Κεμάλ στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται»
28 Μάι
0
Σχόλια

Ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την μπλούζα του Κεμάλ στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σχετικά με ένα περιστατικό που σημειώθηκε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε Γίνεται», το Σάββατο 27 Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, ο συνεργάτης της Γιάννης Κορδόνης με μια μπλούζα που απεικόνιζε τον Γενοκτόνο-Φασίστα Μουσταφά Κεμάλ, σφαγέα εκατομμυρίων Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, και το μήνυμα «Δεν νυστάζω ρε παιδιά».

Προφανώς αναφερόταν στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκη, «Καληνύχτα Κεμάλ», το οποίο βέβαια δεν μιλά για τον Μουσταφά Κεμάλ, και ήθελε να σατιρίσει με το εν λόγω μήνυμα το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας την τάση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Twitter και τα υπόλοιπα social media.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος:

«Χθες, Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στην εκπομπή του Alpha TV «Καλύτερα δε Γίνεται», που παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού, εμφανίστηκε ο συνεργάτης της Γιάννης Κορδόνης με μια μπλούζα που απεικόνιζε τον Γενοκτόνο-Φασίστα Μουσταφά Κεμάλ, σφαγέα εκατομμυρίων Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, και το μήνυμα «Δεν νυστάζω ρε παιδιά». H παρουσιάστρια μάλιστα σχολίασε την μπλούζα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μία «από τις ωραιότερες μπλούζες που έχει κάνει ποτέ…»

Προφανώς αναφερόταν στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκη, «Καληνύχτα Κεμάλ», το οποίο βέβαια δεν μιλά για τον Μουσταφά Κεμάλ, και ήθελε να σατιρίσει με το εν λόγω μήνυμα το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας την τάση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Twitter και τα υπόλοιπα social media.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ενέργεια κρίνεται από την Ομοσπονδία μας και σύσσωμο τον Ελληνισμό ως απολύτως απαράδεκτη, κατακριτέα και προσβλητική για τη μνήμη των γενοκτονηθέντων προγόνων μας, ιδίως δε όταν αυτή προβάλλεται μόλις 8 ημέρες μετά την 19η Μαΐου. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη παρουσιάστρια θα έπρεπε να επιδεικνύει μια μεγαλύτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα και να είναι πιο προσεκτική, καθώς ο αείμνηστος πατέρας της, Φρέντυ Γερμανός, στην εκπομπή του «Εκπομπές που αγάπησα» το 1976 είχε φιλοξενήσει αιχμαλώτους πολέμου της Μικρασιατικής Εκστρατείας που είχαν δει από κοντά τον Μουσταφά Κεμάλ και είχαν βιώσει στο έπακρο τις θηριωδίες που διέπραξαν οι ορδές του.

Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας εντόπισαν το συγκεκριμένο απόσπασμα και επικοινώνησαν σήμερα κιόλας, Κυριακή 28 Μαΐου, πριν από την έναρξη της εκπομπής, με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha TV» ώστε να καταγγείλουν το εν λόγω συμβάν και να ζητήσουν να γίνει επανορθωτική τοποθέτηση και αποκατάσταση του χθεσινού τραγικού γεγονότος. Ο αρχισυντάκτης της εκπομπής, Βασίλης Δρυμούσης, επικοινώνησε με την Ομοσπονδία μας, παραδέχθηκε το χθεσινό ατόπημα, μας επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση προσβολής της μνήμης των προγόνων μας και δεσμεύθηκε να μεταφέρει την καταγγελία μας στην παρουσιάστρια, κα Γερμανού, και στον συνεργάτη τους, κ. Κορδόνη, με σκοπό να γίνει σχετική αναφορά στην σημερινή εκπομπή.

Δυστυχώς, η σημερινή τοποθέτηση τόσο της κας Γερμανού όσο και του Κορδόνη σε καμία περίπτωση δεν μας καλύπτει και σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να έχουν αντιληφθεί το τραγικό σφάλμα που έχουν διαπράξει. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη και να πουν ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός που δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να επαναληφθεί, μας έκαναν και υπόδειξη ότι είδαμε μόνο την εικόνα και δεν παρακολουθήσαμε ότι έκαναν πλάκα. Τους καλούμε να σκεφτούν πόσο λογικό και σωστό θα ήταν να έβλεπαν έναν Εβραίο πολίτη να εμφανίζεται σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας με μπλούζα που απεικονίζει τον Χίτλερ και να προβαίνει σε αντίστοιχους ανάλαφρους αστεϊσμούς μπροστά στις οθόνες εκατομμυρίων πολιτών που βίωσαν τη ναζιστική θηριωδία. Στην πραγματικότητα, έπραξαν ακριβώς το ίδιο μπροστά στο ελληνικό ακροατήριο, καθώς ο πνευματικός καθοδηγητής του Χίτλερ ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, του οποίου τα θύματα ήταν εκατομμύρια πρόγονοι των συμπολιτών μας.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ζητά να εκδοθεί άμεσα δημόσια ανακοίνωση επανόρθωσης από την εκπομπή και τον τηλεοπτικό σταθμό που την φιλοξενεί, καθώς ένα τόσο ευαίσθητο θέμα σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για «χιουμοράκι». Δηλώνει για άλλη μια φορά ότι θα βρίσκεται πάντα ενάντια σε όσους άθελα ή ηθελημένα προσπαθούν να προσβάλουν την μνήμη των προγόνων μας και να υπονομεύσουν το ζήτημα της Γενοκτονίας».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.