ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρουσίαση γυναικείων ποντιακών φορεσιών του 1899 στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας
Παρουσίαση γυναικείων ποντιακών φορεσιών του 1899 στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας
(Φώτο : e-ptolemeos.gr)
26 Μάι
0
Σχόλια

Παρουσίαση γυναικείων ποντιακών φορεσιών του 1899 στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας

Για πρώτη φορά και σε μόνιμη βάση  στέγασης, στην αίθουσα μνήμης-Βιβλιοθήκη  του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, στον 3ο όροφο του  Συλλόγου, θα βρίσκονται  δύο  παραδοσιακές  ποντιακές  γυναικείες  φορεσιές του 1899, οι οποίες θα παρουσιαστούν  στο κοινό  της  Πτολεμαΐδας και της  ευρύτερης  περιοχής, την Παρασκευή  26  Μάϊου  2023, στις 19:00.

Με  ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά, ο Ποντιακός  Σύλλογος Πτολεμαΐδας, αποδέχθηκε, το προηγούμενο χρονικό  διάστημα, τη δωρεά των Πτολεμαϊδιωτών, Γαβριήλ Κοροξενίδη του Χαραλάμπους και  Αντώνη Ιακωβίδη του Γαβριήλ, οι οποίοι και θα παρευρίσκονται  και ως  τιμώμενα  πρόσωπα στην εκδήλωση  παρουσίασης  των δύο γυναικείων  ποντιακών  φορεσιών.

Οι  δύο ποντιακές  φορεσιές, θα εκτίθεται  μόνιμα  πλέον  στον  χώρο  της  βιβλιοθήκης-αίθουσα  μνήμης  του Ποντιακού  Συλλόγου Πτολεμαϊδας, ενισχύοντας  τις  ενέργειες  και  τη συνεχή προσπάθεια  αναβάθμισης  της, στο πλαίσιο του ανοίγματος στην κοινωνία, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης  και  επισκεψιμότητας, τοπικά , περιφερειακά  και πανελλαδικά.

Ο  Ποντιακός  Σύλλογος Πτολεμαΐδας, με ανακοίνωσή του ευχαριστεί και δημόσια  τους  δωρητές  Γαβριήλ  Κοροξενίδη και  Αντώνη  Ιακωβίδη, ελπίζοντας το  παράδειγμα τους, να βρει και νέους, άξιους μιμητές και συνεχιστές, στην συνολική  προσπάθεια  διάσωσης  και  διάδοσης  του  ποντιακού  πολιτισμού  στον τόπο μας.

 

Πηγή :  e-ptolemeos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.