Ο Ακάρ προκαλεί ξανά για τη Γενοκτονία των Ποντίων – «Ατυχείς οι δηλώσεις της Ελλάδας»
(Φώτο : newsbomb.gr)
24 Μάι
0
Σχόλια

Ο Ακάρ προκαλεί ξανά για τη Γενοκτονία των Ποντίων – «Ατυχείς οι δηλώσεις της Ελλάδας»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ σε σχέση με τα όσα δήλωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαΐου 2023, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OpenTv, Μαρία Ζαχαράκη ο Τούρκος υπουργός ανέφερε αρχικά πως οι δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων είναι «Ατυχείς».

» Ενώ διάγουμε μια τέτοια περίοδο, είναι πραγματικά ατυχές το γεγονός να βγαίνει και να μιλάει έτσι και να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις, για Πόντο κλπ. Είναι πραγματικά ατυχές. Εμείς λέμε, μην μπαίνουμε σε τέτοια θέματα, μην μιλάμε για αυτά, ας αφήσουμε τους ιστορικούς να κάνουν αυτό που είναι να κάνουν. Αυτό που εμείς προτάσσουμε είναι ο αμοιβαίος διάλογος», συμπλήρωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Αναφορικά, δε, με το Αιγαίο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι υπάρχουν «προβλήματα», τα οποία δεν μπορούν να λυθούν άμεσα: «Το λέμε ξανά και ξανά. Τα προβλήματα στο Αιγαίο δεν είναι τόσο απλά προβλήματα. Δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί άμεσα και ανά πάσα στιγμή. Επομένως, ας συστήσουμε αντιπροσωπείες και ας συζητήσουν για κάμποσο διάστημα. Ας αφήσουμε τους ειδικούς να μιλήσουν και να παράγουν λύσεις».

Επιπλεόν, ο Χουλουσί Ακάρ υποστύριξε ότι έχουν συμφωνήσει με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο για νέες συνομιλίες μετά τις εκλογές. «Μιλήσαμε και είπαμε μετά τις εκλογές να ξεκινήσουμε ξανά αυτές τις συνομιλίες, να συνεχίσουμε τις επαφές μας και να λύσουμε τα προβλήματά μας με πολιτισμένο τρόπο μέσω διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αλλά ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη μία τέτοια διαδικασία, προέβησαν σε τέτοιες δηλώσεις για προεκλογικούς λόγους. Αυτό είναι πολύ λάθος και απαράδεκτο. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Τις απορρίπτουμε σφόδρα, δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια τώρα. Όπως πάντα λέμε, ας υπάρξουν ομάδες εργασίας για το αρμενικό ζήτημα, το ελληνικό ζήτημα. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα καταφέρουν επ’ ουδενί να μας φιμώσουν με τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς ή να μας τους επιβάλλουν ή να επηρεάσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Με τέτοιου είδες δηλώσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να καθυστερήσουν τη διαδικασία και τις αμοιβαίες συμφωνίες. Μπορούν να προκαλέσουν ζημία.

Πάντα λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Πάντα λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Πάντα λέμε ότι είμαστε υπέρ των διεθνών διαπραγματεύσεων και των ειρηνικών μεθόδων για την επίλυση των προβλημάτων. Αλλά αυτό που λέμε επίσης είναι ‘μην το παρεξηγήσετε, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αδυναμία, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το σφετερισμό των δικαιωμάτων μας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, στην Κύπρο. Δεν πρόκειται για απειλή.

Μετά τις εκλογές, θα συζητήσουμε με τον πρόεδρό μας και με τα αρμόδια υπουργεία μας και τα αρμόδια θεσμικά όργανα, ώστε αυτή η διαδικασία να επιταχυνθεί λίγο περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από εδώ», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Σε σχέση, μάλιστα, με την Αμυντική Βιομηχανία ο Χουλουσί Ακάρ είπε χαρακτηριστικά ότι «το τζίνι έχει βγει από το μπουκάλι πια» κι ότι δεν πρόκειται να σταματήσει. «Δεν υπάρχει στάση, δεν υπάρχει σταματημός, δεν υπάρχει στάση. Συνεχίζουμε, κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει, δεν θα σταματήσουμε, έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.